New Delhi reisblogs

deel 7; Delhi en naar huis

zeester was er (tot 04 okt 2008) Gepost op 12 okt 083 reacties

De wekker gaat om 04.15 uur.. op naar het vliegveld van , dat 10 minuten verder ligt, voor de binnenlandse vlucht naar Delhi.. We vliegen met Kingfisher, jawel van het bier!
We gaan pas om 8 uur de lucht in..want er moet natuurlijk weer veel gecontroleerd worden. Zoals al verteld mogen we geen handbagage meenemen, hooguit een fototas…, maar dan moet je wel de batterijen uit je camera halen! Je begint met controle van al je bagage, dan controle/leeghalen fototas! Een label eraan en verder weer afstempelen, dan controle batterijen, om daarna een aantal keren je instapkaart te tonen. De wacht/ontvangst hal is klein, maar stel je voor! Als we dan eindelijk worden opgeroepen voor de vlucht, moeten we weer de instapkaart laten zien om hem daarna door een ander weer te laten afstempelen.. Voor je de bus in stapt, wederom controle en fouilleren. De bus rijdt je in 2 minuten naar het klaarstaande vliegtuig, waar je natuurlijk weer je instapkaart moet laten zien! Vandaar dat je zo vroeg op het vliegveld moet zijn.
De vlucht over de Himalaya is … ik heb er geen woorden voor.. de zon, de sneeuw op de bergen… gletsjers… Fantastisch, wat een pracht allemaal. Foto’s maken doen we maar even niet!
Delhi is natuurlijk weer warm en vies. Ik zou zo terug willen naar Leh, maar dat kan helaas niet!
Er is heel veel dicht, want het is vandaag (02-10) suikerfeest en het is Gandhi’s verjaardag!
Eerst maar even met een tuktuk naar een apentempel (naam weet ik niet) in de vorm van enorme aap ! Hier loop je door een mond heen naar binnen, tussen zijn benen door! Heel apart en erg druk.
Daarna pakken we de metro maar weer… naar Connaughtplace, ook hier is het uitgestorven, alles dicht, zelfs het United Coffee House! en ook het park is na de bom van 3 weken geleden nog steeds gesloten..
Op naar Humayuns Tombe.. Een heel groot park waar heel veel tombes staan.. Een mooie plek en heerlijk rustig. Tegenvaller is dat er nergens iets te drinken is! We "hangen" hier de hele middag rond.
De volgende dag is alles weer open en ik ga met de metro naar Chandni Chowk, oud Delhi.... Druk aan mensen, verkeer, winkeltjes, riksja rijders, bedelaars … Maar ik mag dit gedeelte van Delhi wel… dit was in 1993 al mijn favoriete plek … Dit gedeelte vind ik puur… Jammer dat het zo warm is!
En dan om 22.00 uur naar het vliegveld om naar huis te vliegen……
Het zit er weer op… een pracht reis met wel een paar heel speciale herinneringen..

zeester Positie 39798 (0 p.) Lid sinds 19-09-2007 Foto's en tips: 1717 Blogs: 26 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
apentempel entree
blogfoto nr. 2
schoenen uit
blogfoto nr. 3
een stukje tombe
blogfoto nr. 4
Chandni Chowk
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar Chimpansees
3 5
Gepost op 24 januari
Uganda Kibale Forest NP
Livingstone, zo vrij als een vogel
2 12
Gepost op 01 februari
Zambia Zuid Zambia
walking with lions
3 8
Gepost op 29 januari
Zambia Zuid Zambia

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat een reis heb jij mee gemaakt. India blijft een groote belevenis waar volgens mij altijd iets bizars gebeurt. Jeetje dat die united coffee house nog bestaat. Nadat ik bij Caunnaught Place aangereden was door een tuktuk ben ik eerst daarheen gebracht om te bekomen! Ik vond het een spannend en pracht verhaal om te lezen. groetjes Mireille

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Wat ontzettend leuk om jouw reisverhaal te lezen!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Hoi Marijke, ik heb ademloos zitten lezen.......wat een verhaal. Bizar, spannend en wat een avontuur. Je zult op bepaalde momenten niet echt genoten hebben, maar thuis gekomen zul je ongetwijfeld terug gekeken hebben op een reis die je niet had willen missen!! Heel bijzonder hoor en goed geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.