New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Delhi image

Onschuldig in India

New Delhi
India
Akerkvliet

Onschuldig in India

Onschuldig in India!

Om een ietwat lang verhaal kort te maken zal ik nu maar beginnen terwijl in jou aandacht nu hebt .. Ik was in New Delhi op een van de vele markten. En ja als een echte "no nonsens", toerist ga je op zoek naar de perfecte aandenken van een geweldige reis maar zoals altijd was eigenaar van de winkel nogal opdringerig en wilde dat ik iets kocht maar ja wat hij had was niet echt bijzonder, zijn voorraad deed mij denken aan wat je ook kan kopen bij de Xenos.

Ik had alle hoop opgegeven en probeerde zonder kleerscheuren weg te komen. Maar de mooiste dingen zie je pas op het laatste moment. Ik zag een mooie hand geweven tapijt met een olifant aan de voorkant op de vloer van de winkel liggen. Ik pakte het op om te vragen hoeveel het was en de winkel dame begon te slaan me met een mattenklopper!"het kan ook een vliegenmepper zijn geweest, overdrijven is ook een vak!! Ik schrok met rot en dacht wtf ...? Ik dacht zie ik iets moois dat ik wil kopen is het nog niet genoeg, wordt je gewoon geslagen, en niet zo zachtjes ook.

Ik liep snel weg want ik had blijkbaar nogal een scène veroorzaakt in de markt en alle ogen waren op mij gericht. Dat was niet eens zo erg, omringd worden door steeds meer boze mensen vond ik wel eng. Een paar markt stalletjes verderop kwam een Canadese man op mij af en zei tegen mij .. "Weet je wat er net is gebeurd?" .. Ik zei dat ik had geen idee had, alleen maar dat die dame me wilde slaan en ook deed ha ha.

Hij legde aan mij uit dat de tapijt dat ik opraapte en probeerde te kopen, niet te koop is .. dat is waar je hoort te zitten om te eten als je een van hun maaltijden koopt .. Je toont dus respect door op de tapijt voorin de winkel te gaan zitten en hierop je maaltijd te eten zodat ze weten dat je hebt genoten van het eten...

Dus toen jij de tapijt opraapte dacht de winkel dame dat ik hun keukentafel probeerde te stelen! ha! ha! ha!

Foto's

3b7c1.jpg
3b7c1.jpg
Akerkvliet