New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Delhi image

New Delhi

New Delhi
India
Oratraveler

Aankomst op New Delhi.. Wat is het hier warm !

Hitte. Wat een hitte. Dat is het eerste wat ik denk als ik de KL871 uitloop. En dan weet ik nog niet eens dat ik in de airconditioning van het vliegveld aan ben gekomen en dat er buiten me nog iets staat te wachten. Maar goed, meer daarover straks. Eerst maar eens in mijn hotel aan zien te komen. De vlucht ging goed, de anti-insecten-spray-douche in het vliegtuig viel ook erg mee en de films waren te leuk om te slapen. Relatief vrolijk slof ik al transpirerend naar het einde van de gate richting de arrivals hal.

Even wat achtergrond; er is mij verzocht om een training te geven voor partners van ons bedrijf. Normaal doen mijn collegae dit in het APAC (Asia Pacific) team maar aangezien het kennelijk erg moeilijk is om goede mensen vast te houden in India (voor het salaris wat ons bedrijf wil bieden), is het team of de kennis te klein. En dus mag ik er naar toe, voor 3 dagen, na lang gezeur met garantiebrieven, KvK uittreksels en andere administratieve onzin. Maar goed, het moet, dus je doet het..

Na een lange loop door de gangen van het vliegveld kom ik via de grenscontrole (waar natuurlijk weer een fransman voor me moet gaan staan en een familie uit een onbekend land problemen heeft met de visa) uiteindelijk in de aankomsthal met, voor de mensen die regelmatig in Delhi komen, de ENORME massa mensen wachtende op andere mensen. Maar ik heb via mijn hotel (company approved Radisson hotel in Noida) een taxi geregeld en het bordje met mijn naam is snel gevonden.

Een aardige meneer van het hotel begroet me in goed Engels en draagt me over aan een Indiase meneer, volledig in het wit inclusief chauffeurspet, die me meeneemt naar de auto. De auto die natuurlijk niet direct voor me klaarstaat (wat zoveel heb ik nu ook niet weer betaald) maar die even gehaald moet worden. En net als hij aangeeft dat hij even de auto gaat halen krijg ik de klap van de werkelijke hitte. 43+ graden staat er op een bord aan de overkant te lezen en het voelt als 89+... Celsius, voor diegene die nog twijfelen..

Terwijl mijn shirt, spijkerbroek en andere (niet nader te noemen) kledingstukken langzaam vochtig worden omdat mijn lichaam zijn best doen om nog iets van koelte te krijgen komt gelukkig de witte auto voorrijden met mijn pet/chauffeur er in. Ik stap in, krijg nog even een staartje warme(re) autolucht over me heen voordat de airco begint te draaien en ik langzaam terugzak naar waarden onder de 35. Glimlachend geeft mijn nieuwe vriend me twee ijskoude flesjes water en begint te rijden.. Kennelijk ben ik niet de eerste reiziger met deze expressie op mijn gezicht en zal ik ook niet de laatste zijn..

Nu snel naar het hotel !