New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Delhi image

deel 1; Delhi, slechte start...

New Delhi
India
Zeester

deel 1; Delhi, slechte start...

Een verslag van de reis naar Ladakh die ik heb gemaakt met Baobab en waarvan ik gisteren thuis gekomen ben. Daar kan ik deze blog mooi voor gebruiken.

Dag van aankomst in Delhi was de dag van de bomexplosies, jawel en ze waren erg, erg dicht bij! Op Connaughtplace!
En wij maar denken dat het onweerde! Ook in de straat achter ons hotel was een explosie!
Werd iedereen die met de metro mee wilde al gecontroleerd en was er al tassen controle, nu werd het nog strenger..
Delhi vind ik sinds 1993 erg vies en verpaupert en wat een mega drukte!
Het rode fort vind ik er ook niet meer uit zien! Een groot probleem was al om binnen te komen; De tas mocht niet mee naar binnen en de lockerroom wilde ze niet in bewaring nemen!!! Dan wordt je geduld redelijk op de spits gedreven, maar geduld werd beloond al heb ik er wel de hoogst mogelijk aanwezige beveiligingsman voor in moeten schakelen!! Niet alleen voor mezelf, maar ook voor andere toeristen, westers en Indiers!
Het rode Fort vind ik geen aanrader meer. Wat een verwaarlozing… Je mag nergens meer in, geen water meer in de fonteinen en vijvers.. Echt een sof…
Volgende stop was de Sikh tempel om de hoek, Sisganj Gurudwara. Dit is een aanrader. We lieten onze schoenen achter bij de receptie en met een hoofddoekje om kan je zo naar binnen. We mogen overal kijken en komen, maar ook vrij fotograferen! Na afloop worden al onze vragen vol geduld beantwoordt en van een donatie wilde hij niet horen; Belangrijk was dat we er wat van geleerd hadden!
De Lodi-gardens zijn heerlijk als je de drukte wil ontvluchten. Een mooi park, met een aantal vrij te bezoeken graftombes, een bezoekje zeker waard. Ook heerlijk om gewoon te zitten en van de eekhoorntjes te genieten..


Foto's

70241.jpg
70241.jpg
Zeester
d1394.jpg
d1394.jpg
Zeester
d3fed.jpg
d3fed.jpg
Zeester