New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Delhi image

deel 7; Delhi en naar huis

New Delhi
India
Zeester

deel 7; Delhi en naar huis

De wekker gaat om 04.15 uur.. op naar het vliegveld van , dat 10 minuten verder ligt, voor de binnenlandse vlucht naar Delhi.. We vliegen met Kingfisher, jawel van het bier!
We gaan pas om 8 uur de lucht in..want er moet natuurlijk weer veel gecontroleerd worden. Zoals al verteld mogen we geen handbagage meenemen, hooguit een fototas…, maar dan moet je wel de batterijen uit je camera halen! Je begint met controle van al je bagage, dan controle/leeghalen fototas! Een label eraan en verder weer afstempelen, dan controle batterijen, om daarna een aantal keren je instapkaart te tonen. De wacht/ontvangst hal is klein, maar stel je voor! Als we dan eindelijk worden opgeroepen voor de vlucht, moeten we weer de instapkaart laten zien om hem daarna door een ander weer te laten afstempelen.. Voor je de bus in stapt, wederom controle en fouilleren. De bus rijdt je in 2 minuten naar het klaarstaande vliegtuig, waar je natuurlijk weer je instapkaart moet laten zien! Vandaar dat je zo vroeg op het vliegveld moet zijn.
De vlucht over de Himalaya is … ik heb er geen woorden voor.. de zon, de sneeuw op de bergen… gletsjers… Fantastisch, wat een pracht allemaal. Foto’s maken doen we maar even niet!
Delhi is natuurlijk weer warm en vies. Ik zou zo terug willen naar Leh, maar dat kan helaas niet!
Er is heel veel dicht, want het is vandaag (02-10) suikerfeest en het is Gandhi’s verjaardag!
Eerst maar even met een tuktuk naar een apentempel (naam weet ik niet) in de vorm van enorme aap ! Hier loop je door een mond heen naar binnen, tussen zijn benen door! Heel apart en erg druk.
Daarna pakken we de metro maar weer… naar Connaughtplace, ook hier is het uitgestorven, alles dicht, zelfs het United Coffee House! en ook het park is na de bom van 3 weken geleden nog steeds gesloten..
Op naar Humayuns Tombe.. Een heel groot park waar heel veel tombes staan.. Een mooie plek en heerlijk rustig. Tegenvaller is dat er nergens iets te drinken is! We "hangen" hier de hele middag rond.
De volgende dag is alles weer open en ik ga met de metro naar Chandni Chowk, oud Delhi.... Druk aan mensen, verkeer, winkeltjes, riksja rijders, bedelaars … Maar ik mag dit gedeelte van Delhi wel… dit was in 1993 al mijn favoriete plek … Dit gedeelte vind ik puur… Jammer dat het zo warm is!
En dan om 22.00 uur naar het vliegveld om naar huis te vliegen……
Het zit er weer op… een pracht reis met wel een paar heel speciale herinneringen..

Foto's

1d4e5.jpg
1d4e5.jpg
Zeester
2848b.jpg
2848b.jpg
Zeester
59a96.jpg
59a96.jpg
Zeester