Maharashtra reisblogs

De test....how to become an indian - part 2

Tisernst was er (tot 31 aug 2011) Gepost op 14 apr 112 reacties

De omgeving werd steeds meer bijzonder en mysterieuzer, nevel omklemde de heuvels, langoeren vergezelden mij springend door de boomtoppen. Ik was alleen in deze prachtige wildernis, hoorde enkel het vrolijke gezang van de vogels en het druppende geluid van de regen tikkend op het bladerdak en de vele bruisende watervallen. En na en aantal kilometer van dit prachtige natuurschoon te hebben genoten, bereikte ik de toegangspoort van Matheran. Vanuit hier mogen gemotoriseerde voertuigen niet meer verder rijden, lopende of rijdend te paard kan men Matheran bereiken. Ik besloot niet verder te gaan, gezien het zicht nu was, en wetende dat alles gesloten was vanwege de moesson. Later tijdens mijn verblijf zal ik de tocht nogmaals maken om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten.

Na vele uren gelopen te hebben door de koude regen was ik wel toe aan een lekkere kop warme thee. In het kleine restaurantje bij het checkpoint besloot ik een kop shaje te bestellen. Twee jongens vroegen of ze bij mijn tafeltje aan mochten schuiven, ik die altijd wel in is om nieuwe mensen te ontmoeten stemde hier natuurlijk mee in. Ze vertelden me dat zij uit Mumbai kwamen op hun brommertjes, om even aan de drukte van Mumbai te kunnen ontsnappen…..iets wat ik erg goed kon begrijpen. Matheran is een zeer rustig oord, zeker in de monsoon. De jongens vroegen hoe ik boven was gekomen en legde uit dat ik de tocht te voet had afgelegd, iets wat verbaasd keken ze me aan en boden me vervolgens aan samen met hun terug te rijden. Vond dat een leuk idee, na vele verhalen uitgewisseld te hebben besloten we aan de terugtocht met bestemming Mumbai te beginnen. Even moest ik denken aan mijn droge kleren die nog in de auto van de drijver lagen, maar mijn het geen wat ik aan had zal wel droog wapperen op het brommertje. Bij de brommers gekomen, stapte beide jongens op dezelfde brommer…..mmmmm hier had ik natuurlijk direct rekening mee kunnen houden, hoe vaak had ik al niet hele families op 1 motor gezien. Ik besloot voor de veiligheid maar in het midden te gaan zitten, met het idee er niet zomaar afgedrukt te worden. Daar gingen we dan mezelf afvragende of ik wel de juiste beslissing had genomen, en hoe mij verzekering zou reageren als ik met een schedelbasis fractuur terug naar Nederland werd gestuurd door het niet dragen van een helm. Het was echter maar een kort moment toen de volgende gedachten in mijn hoofd kwam…..leef je leven, je bent in India het land van onbegrensde mogelijkheden.

We reden met een behoorlijke vaart de "berg" af, toeterend in elke bocht meldend dat wij er aan kwamen. Beneden gekomen was het direct een stuk warmer, en mijn kleren waren al redelijk droog gewaaid …..wachtende op de volgende regenbui, gezien de grijze lucht die dreigend op ons af kwam. De jongen welke de brommer bestuurde manoeuvreerde het voertuigje behendig langs alle hobbels en enorme gaten in de weg, getuige van de hevige regenval en de heftige stroom van verkeer in de vorm van alles wat meer dan 2 wielen of benen heeft. NASA zou deze weg prima als testterrein voor zijn ruimtevoertuigen kunnen gebruiken, het wat hier als een maanlandschap. Sommige gaten waren levens gevaarlijk gezien ze gevuld waren met regenwater.

Na een lange dag kwamen we dan toch nog levend aan in Mumbai, zeikend nat en onder de modder van opspattende prut van de weg. Het werd me dan ook al zeer snel duidelijk wat de reden was van de jongens die een bad namen onder de waterval eerder die dag. De jongens zette mij af bij mijn appartement, wisselden telefoonnummers uit om later die week even ergens wat te gaan eten. Besloot me zo snel mogelijk te ontdoen van alle modder en nadien plofte ik voldaan van een super dag op de sofa, terug denkende aan het avontuur wat ik die dag beleefd had.

Plotseling ging de telefoon, het was de drijver, die ik in de tussentijd vergeten was te verwittigen dat ik alweer heelhuids was thuis gekomen. Hij vroeg of ik had besloten in Matheran te blijven slapen. Ik vertelde hem mijn avontuur dat ik achterop een brommertje was terug gekomen, al lachend zei hij; good boy, you passed the to become an Indian.

Tisernst Positie 16644 (0 p.) Lid sinds 26-03-2011 Foto's en tips: 32 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

De test....how to become an indian - part 1
3 1
Gepost op 14 april
India Maharashtra
Verkeer regels???????
0 4
Gepost op 07 april
Saudi-Arabië Riyad
Oranje mist?
1 3
Gepost op 30 maart
Saudi-Arabië Riyad

Reacties bij deze blog

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ondernemend hoor. Goed en vlot geschreven, en erg prettig om te lezen!!

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Ja, ook hier duidelijk voor geslaagd!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.