Kerala reisblogs

week 2 Varkala naar Calicut

JHulst was er(tot 08 mei 2012) Gepost op 08 mei 129 reacties

Hallo lieve mensen!

Allereerst bedankt voor jullie reacties, super leuk om te lezen!

Hier het vervolg van onze trip door Kerala. We schrijven dit in Calicut en zijn onderweg richting Wayanad wildlife sanctuary. We hebben de afgelopen dagen weer veel gezien en gedaan. Vanuit Varkala doorgereisd naar Allepey waar we een relaxed hostel geboekt hebben genaamd: vrindavanam heritage home. 's Middags de stad en z'n omgeving verkend met een auto-rickshaw. En een house-boat geboekt via DTPC, tourist info. Eenmaal bij de boot aangkomen zijn we blij verrast: een drijvend paleis met zonnedek en prive kok, komt umaar!!! Het konigspaar kan rondgevaren worden over de backwaters van Kerala. Halverwege de dag leggen we aan voor een uitgebreide lunch aan boord, na nog en opaar uur varen lgen we ergens aan voor de nacht. Hier krijgen we een heerlijk diner in een schitrerende omgeving en dan lekker slapen in onze hut met a.c. Als we wakker worden staat er een onbijtklaar en worden we terug gevaren naar Allepey. Hier pakken we de trein en rijden zo'n 60 km naar het noorden naar Cochin voor nog geen Euro p/p!!!!! In Cochin hebben we ingechecked bij de Princess Inn vlak aan het strand voor IRS 600 per nacht (ongeveer 7 Euro, wat een prijzen, fantastisch!!!!!!!) Cochin staat oa bekend om z'n chinese visnetten, dit zijn enorme hefconstructies van bamboe. Hier zijn we ook cultureel gegaan en hebben we het theater bezocht voor originele Indiaase dans, toneel en sitar muziek Het toneel: kathakali, is een typische kunstvorm voor Kerala. Ze gingen van start met een half uur durende demostratie van het uitbeelden van emoties/begrippen dmv handgebaren en gezichtsuitdrukkingen, vooral met de ogen...erg bijzonder. Normaal duurt zo,n toneelstuk 8 a 9 uur, wiij hebben een scene van een uur gezien dit was echt geweldig. De volgende dag, 7 mei, zijn we richting Thrissur gegaan, wat een klote stad (koopgoot), en een hotel voor de nacht gescoord. Helaas net te laat voor het festival anders is t mischien nog wel wat. Wij zijn echter vandaag zo snel mogelijk richting Calicut gegaan om morgen een bus richting Vythiri te nemen om te zien of we hier in een boomhut kunnen overnachten. De volgende halte zal zijn het Wyanad wildlfe sanctuary, de planning is om hier een aantal dagen door te brengen. Daarna wordt het tijd om richting New Delhi zodart we voor de 18e mei in Kathmandu kunnen zijn. Dit was het voor nu, love 'n greetz Joap en Niene

JHulst Positie 30798 (0 p.) Lid sinds 29-10-2010 Foto's en tips: 25 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ons drijvende paleis (houseboat, backwaters Kerala)
blogfoto nr. 2
Heerlijk diner door onze prive kok.
blogfoto nr. 3
visnetten Cochin
blogfoto nr. 4
Kathakali, toneelvoorstelling uit Kerala in Cochin
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vanuatu Efate en Tanna
0 2
Gepost op 13 augustus
Vanuatu
Pacific Art Festival 2012 en Malaita
0 3
Gepost op 20 juli
Salomonseilanden Honiara
Vervolg:Australie Queensland Rondtrip 17 dagen met campervan
2 5
Gepost op 09 juli
Australië Queensland

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ik lees de krant, en zie gelijk het volgende bericht,
http://www.nu.nl/buitenland/2809995/vliegtuig-met-21-mensen-neergestort-in-nepal.html#
Goedemorgen!
Maarrrrrrrr na een diepgravend onderzoek op de site van columbus,
kan ik weer opgelucht ademhalen.
Jullie zijn nog niet daar.
heel goed!
Mooie foto's, alleen iets of wat summier.
Ik zeg : daar kan, wat, MOET aan gewerkt worden.
Haha! Visueel ingesteld zijn we!
Veel plezier en hou de hangmat op gang!

XXX HJ

Door: • Geplaatst op

Ha warme en koude kant,

Mooi te lezen dat jullie het geweldig hebben. Alles in Playa d'Elburg ok. Kouwe schoonouders zijn juist vetrokken voor hun wereldreis van 3 maanden. Eerste stop Kampen (jaja kijk op de kaart, hele bijzondere plek), daarna over de woeste rivieren met zeilboot zonder mast langs kliffen en watervallen - gevaar voor eigen leven. Survival at his best.

Zij maken een zware reis door, waar ik bij jullie alleen maar waterpaleizen, boomhotels en sjieke koopgoten lees. India is niet meer wat het was.

Elburg is eenzaam zonder mijn favi schoonzus, geen bier uit de fles en zware shag samen! Wij zetten de rose nu koud want er komt een mooi weekeinde aan. Het wordt meer dan 10 graden vandaag joehoe. Favi Swaffi ik heb weer whiskeysaus zonder whiskey van je zuster.....hoop dat je gauw terugkeert!

Geniet, geniet, geniet!

Dikke knuf van ons!

Door: • Geplaatst op

Wow wat klinkt dat goeoeoed! Prive kok, drijvend paleis en zonnedek, zie jullie al helemaal zitten daar, luxepeerdjes :-) Al die namen zeggen mij ook niet zoveel dus pak de kaart dr ook ff bij om julie te volgen.
Slapen in een boomhut in t vooruitzicht dus, erg cool!
Nou doe rustig an daar want jullie gaan nog niet naar huis nog lange nie, nog lange nie tralaaaaaaa.
xx

Door: • Geplaatst op

Hey vakaaaansie gangers!
Zo te lezen is het heul naar en jullie hebben t helemaal niet naar jullie zin;) hier in Zwolle ziet het ontbijt er heel anders uit...

Door: • Geplaatst op

PS. vind wel een beetje raar dat je niet op het feesje van JE dessert bro komt. Retourtje is toch zo geboekt?!? Remember the dessert weetje;)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.