Kerala reisblogs

Backwaters Kerala!

valari was er (tot 16 nov 2011) Gepost op 05 jan 121 reacties

Vorig weekend zaten we nog in Kovalam aan het strand en om de vakantiesfeer er een beetje in te houden zijn we doorgereisd naar de backwaters van India. Dit wordt ook wel het Venetië van India genoemd en is een regio in het zuiden van Kerala. In de regio speelt alles zich af in en op de het water (ze vervoeren echt van alles op minuscule bootjes).
Deze reis begint in de haven van Alleppey, waar honderden houseboats klaar liggen om je te vervoeren en te verzorgen op het water (zal snel wat foto's plaatsen). Deze zogenaamde houseboats bestaan uit 1 tot soms wel 7 slaapkamers, waarop rijke Indiase families ronddobberen. Het is een dure aangelegenheid, maar elke rupee waard!
Wij hebben uiteindelijk een houseboat gevonden met 1 slaapkamer, dus heerlijk 2 dagen lang een bootje voor ons alleen. Op de boot gaat een kok mee (te lekker eten) en 2 man personeel. (voelde een klein beetje als mijn vorige vakantie in Dubai, behalve dat de champagne vervangen was door Kingfisher bier). De backwaters van India zijn bedekt met tropische bomen, vogels, rijstvelden en kleine vissersdorpen... Fascinerend en dus hebben we 2 dagen genoten en onze ogen uitgekeken!!

valari Positie 14960 (0 p.) Lid sinds 24-08-2010 Foto's en tips: 82 Blogs: 10 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De Dharma Jyothi is een aanrader. Contact de eigenaar (Santhosh T.G.) via: djhouseboat@gmail.com of via +91 9947998989
blogfoto nr. 2
Prachtige backwaters
blogfoto nr. 3
Sunset backwaters Allepey
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Wereldreis gewonnen! Tips gevraagd!
1 6
Gepost op 20 juli
Nederland
Duiken op de Malledieven met MANTA's
4 0
Gepost op 05 januari
Malediven South Male' Atol

Reacties bij deze blog

Fietser

Door: Fietser • Geplaatst op

Hallo Valari, klinkt erg aanlokkelijk. Als het doorgaat dan ga ik daar in oktober in die regio fietsen en misschien ook wel een paar degen varen met een house boot. Groet, Jan Willem PS, niet te veel blogsop een dag plaatsen, ze worden dan niet meer gelezen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.