Kerala reisblogs

De reis is begonnen!

edwinaverdingh was er (tot 01 mrt 2004) Gepost op 31 aug 1032 reacties

Onze niet-georganiseerde naar Kerala hebben we in grote lijnen voorbereid. De eerste overnachting stond geboekt en de rode lijn door onze tocht ging van Cochin naar de backwaters van Alappuzha, de 'lijnboot' naar Kollam, Varkala, Trivandrum en Kovalam. Munnar was de enige plek die wat afweek van deze route en dat zouden we ook geweten hebben.
Om 4 u 's nachts, plaatselijke tijd, komen we moe, maar tegelijk ook opgewonden aan bij onze home stay, Chiramel Residency in Lilly Street. Dit koloniaal gebouw omarmt een binnentuintje, waar onze kamer zich bevindt. Snel zijn we in dromenland.

Zeven uur? Wat? Zo vroeg nog? Zo laat al? Mijn inwendige klok slaat tilt!
Oké, mijn horloge staat nog op Belgische tijd, hier is het wel al middag!
De hierop volgende handelingen gingen in marstempo vooruit. 1-2 Opstaan! 1-2 Douchen! 1-2 Help! Oké mijn cadans werd abrupt onderbroken. Wat is dat water koud! Ongelooflijk koud! Wel een geweldig middel om klaarwakker aan de dag te beginnen.

Na een zalig ontbijt openen we de deuren van de dag. Aan de andere kant van de letterlijke deur stond Salim, de riksja driver. Een brede glimlach verscheen van onder zijn donkere snor: 'Welcome in Kerala, Welcome in Cochin'. Dat die snor nog op veel gezichten te zien zou zijn, zal ik later nog gaan beseffen. De toon was voor de rest van de dag gezet. Salim toerde met ons door Cochin en omstreken. Voor ons leek het alsof we in een grootstad waren. Zoveel straten! Niet overdrijven Edwina, het zijn maar straatjes. Tja, ik ben mijn geweldig oriënteringsgevoel dus onderweg al kwijt geraakt. Elk museum, kerkje, kraampje hebben we van kortbij gezien. De Chinese vissersnetten hebben we nog helpen ophalen. Grote netten, weinig vis! En dat allemaal dankzij Salim! We zullen hem eeuwig dankbaar zijn.
Toen we later de plattegrond van Cochin bekeken, hebben we toch even moeten lachen. Bleek onze 'grootstad' maar enkele straten groot te zijn. Voor Tristan was dit natuurlijk geweldig. Voor hem was dit een oneindig durende rit op de kermismolen.

We springen met pak en zak op de bus naar Allephy. Een, naar onze normen, helse rit vol spanning en avontuur. Niet panikeren mensen!, dacht ik bij mezelf. De chauffeur zal wel weten wat hij doet. Rustig blijven ademen.
Allephy deed zich hectisch voor, maar had ook nog wat rustiger plaatsen in de aanbieding. De tocht op een houseboat door de backwaters liet ons genieten van dagdagelijkse taferelen. Kinderen wuifden naar ons, vrouwen deden de was aan de oevers, mannen haalden vruchtbare modder uit het kanaal. Zoveel moois! Alleen voor ons drietjes? In stilte genieten we!

24 uur later staan we terug aan wal, maar niet voor lang. Onze tocht, richting Kollam, wordt verder gezet met de 'jetty'. We zijn maar eventjes 8 uur onderweg met dit openbaar transport. Je zou denken dat de verveling toe zou slaan. Integendeel! Zelfs niet voor onze 7-jarige! Hij zit uren op het laddertje dat het benedendek met het bovendek verbindt. Ik zou bijna vergeten dat hij er ook bij is.
In Kollam besluiten we om niet in de stad, maar wel aan het strand, een slaapplaats te zoeken. Een nieuw hotelletje (Kollam Beach Retreat) keek uit op een prachtige zonsondergang. Een avondwandeling door het fijne zand hebben we gedeeld met duizenden krabben die uit de golven verschenen om dan weer snel op de toppen van hun tenen in alle richtingen te verdwijnen.
Aan morgen denken we even niet. Het is nu alleen hier en vandaag...

edwinaverdingh Positie 349 (1302 p.) Lid sinds 28-03-2010 Foto's en tips: 623 Blogs: 13 Fans: 17

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Tristan en Salim
blogfoto nr. 2
bus naar Allephy
blogfoto nr. 3
Backwaters
blogfoto nr. 4
uitzicht Kollam Beach Retreat
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

'Ons' motto?
4 8
Gepost op 09 februari
Indonesië Bali
Maandthema: Pech! Strike!
0 8
Gepost op 15 december
India Kerala
Noorse zomer
0 21
Gepost op 29 oktober
Noorwegen Centraal Noorwegen

Reacties bij deze blog

pbroek

Door: pbroek • Geplaatst op

Edwina je bent een begenadigd schrijfster, en adviseer je een wat uitgebreidder verhaal in een klein boekvorm uit te brengen, je kan het ! ik hou nou eenmaal van deze style van schrijven,en zit al op het puntje van m'n stoel voor je volgende verslag,al zal ik dat een maand-je moeten missen omdat we zelf op vakantie gaan,in ieder geval de felicitaties, dat heb je verdiend.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Mijn berichtje is kwijtgeraakt op de digisnelweg.....Nogmaals van harte gefelciteerd met je Bolg van de week! Ik heb het met een glimlach, herkenning en heimwee gelezen. Ik heb heir in 1991 gereisd. Erg leuk dat jullie je zoon nu zo laten kennis maken met de wijde wereld. Dat zal later veel waardevolle herinneringen bij hem achter laten.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Ha Edwina, erg leuk en met humor beschreven! Je vroeg me of ik wilde kijken naar je gebruik van de verschillende tijdsvormen. Ik zie dat je inderdaad vaak verspringt van heden naar verleden en andersom en soms ook zonder duidelijke reden. Bedenk anders van tevoren of je je verslag in de tegenwoordige of de verleden tijd wil schrijven en probeer dat vast te houden. Als je voor de tegenwoordige tijd kiest, kun je overigens her en der best switchen naar verleden tijd, bijvoorbeeld als je een anekdote in het heden beschrijft, waarin je terugblikt op iets uit het verleden. Hou jezelf voor ogen dat het een functie moet hebben, dat helpt wellicht in je keuzes?

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Helemaal mooi zo, gefeliciteerd!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je blog van de week Edwina! Een goed geschreven en amusant verhaal, dat maakt dat je er ook naar toe zou willen. (Ga dit dus ook onthouden!). Je schrijft erg leuk, dus ik zou zeggen: blijf vooral doorgaan!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.