Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Bizar festival @Munnar teaplantation

Kerala
India
Alexmeester

Bizar festival @Munnar teaplantation

Een lekker rustig tochtje vandaag, met de jeep. We wisten niiet precies wat we gingen doen en waarheen, maar ach, een beetje avontuur is leuk en een jeep biedt mogelijkheden. Om 9.30 stond mr. Dijibouty (kon het niet echt verstaan, maar daar leek het op) voor de deur en stapten we in. De kap ging eraf zodat we met open dak konden rijden.

Even ons padje omhoog naar de weg en naar rechtsdraaiend naar een of ander hutje waar een fles diesel met een vergiet werd gehaald en de tank gevuld. Vervolgens terug en net toen ik dacht dat het een lekker rustig ritje zou worden, dook mr. Dijbouty van de berg af, een verhard pad op dat scherp naar beneden daalde zo' 7%. Zo de theeplantage, stuiterend over de onverharde weg met keien en gaten; de eerste hobbels werden genomen. Er zouden er nog veel volgen, heel veel. We vlogen beiden een paar centimeter omhoog, grepen ons vast aan de kooiconstructie en landden weer op de billen, ook dat zou ons nog meerdere malen gebeuren.

We reden door een soort van dorpje waar de theeplukkers in barakken bij elkaar wonen en passeerden veel zwaaiende Indiers die vriendelijk lachten, kinderen renden al schreeuwend mee met de jeep en het maakte de dag meteen al goed. Hobbelend en toch al wat krampachtig zittend bereikten we de overkant van de vallei en schoten de weg weer op. Wat kan asfalt dan heerlijk zijn. Kort daarna naderden we de ingang van een gebied waar toegang voor betaald moest worden. We zouden vanaf dat punt verder rijden door een prachtige theeplantage, voor het eerst beplant in 1902, en uiteindelijk uitkomen op de top van de berg op zo'n 2260 meter, waar zich ook de theefabriek bevond. Net over de grens van Kerala, in Tamil Nadu dus.

Maar eerst reden we wederom een kleine nederzetting van theeplukkers in, en werden plots verrast door een zo op het eerste gezicht uitziende carnavalsoptocht. Vrouwen prachtig gekleed, met bloemen versierd en allemaal met een prullemand vol bloemen op het hoofd. Voorzichtig passeerden we de stoet, probeerden al hobbelend wat plaatjes te schieten en kwamen bij een tempel waar het carnaval zich leek te concentreren. We stopten de jeep, liepen het terrein op en begonnen foto's te maken; ook hier veel lachende mensen die graag gefotografeerd wilde worden. Gab (Gabrielle) begon plots tegen me te schreeuwen en werd niet lekker. Ze zag Jezus, of in ieder geval iets wat daar voor doorging. Een vrouw met enorme vishaken die door haar huid waren gestoken werd voor de stoet uitgeduwd, touwen achter haar aan en iedereen jubelend, zingend en dansend om haar heen. Enorme speakers galmden een soort Indische muziek. Bizar om te zien.

Na een poosje, Gab was weer bijgekomen van dit bijbelse geweld, reden we een 2e nederzetting binnen en opnieuw hier een hele stoet. Gab speurde in het rond en zag wederom een bizar tafereel. Op een aanhangwagen met een trekker eroovr, hing een man, wederom met haken door zijn huid heen, met touwen aan een soort van schommel. Hij leek met veel plezier te schommelen, ik kon me daar niets bij voortellen. Wederom een bizar tafereel. De vele bezoekers die ook waren gekomen, wilden vooral ook met ons op de foto en trots werden alle kinderen aan ons getoond om ze op de foto te zetten. Grappig dan wel weer. Ook hier een kleurrijk tafereel, veel bloemen, vuur, luidspeakers die over de theeplantage galmde en zingende en dansende vrouwen. Het festival was begonnen, en zou nog 2 dagen duren, maar voor de progressie moet je je tijd goed afstemmen en je laten informeren bij het touristen informatie centrum in Munnar zelf. Ook de jeep-chauffeurtjes weten het juiste moment.

Het was even bijkomen, maar veel tijd hadden we daar niet voor, want we moesten weer in onze eigen jeep hangend aan de kooi; de jeep ging in zo'n 2 uur tijd, heel langzaam, en flink hobbelend over de rotsige weg naar boven. Ondanks dat het afzien was, maakte de omgeving en het uitzicht op de top alles goed. Aangekomen in de theefabriek hadden we even rust en konden we dit keer ook meehelpen met de arbeiders in deze bloedhete fabriekshal. Wel even een foto van ze maken!!
De theefabriek zelf viel wat tegen, maar de ligging is echt geweldig en de thee lekker.

Munnar is awesome en 'a must see destination'; ga voor het festival want dat op zich is al een belevenis.

Foto's

568a3.jpg
568a3.jpg
Alexmeester
f478a.jpg
f478a.jpg
Alexmeester
ccdd4.jpg
ccdd4.jpg
Alexmeester
717fb.jpg
717fb.jpg
Alexmeester
f478a.jpg
f478a.jpg
Alexmeester
ccdd4.jpg
ccdd4.jpg
Alexmeester