Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Kerala

Kerala
India
JHulst

deel 3 van Calicut naar New Delhi

Daar zijn we weer! Om eerst maar eventuele zorgen weg te nemen: Nee we zijn nog niet in Nepal dus ook niet in dat neergestorte vliegtuig ( dus... Tankje geen zorgen...) Allemaal weer bedankt voor jullie reacties.

Het laatste blog kwam uit Calicut nu her vervolg. Vanuit Calicut zijn we met de bus naar Kalpetta ( Wayanad district) gereisd, ook weer een nieuwe ervaring tussen al de locals. Voor 44 roepies pp (zo'n 70 cent! 50 km :-) ) Daar aangekomen zijn we gestopt bij het DTPC tourist info om hier het een en ander te checken. Wat een geweldig aardige man die ons daar helpt. Eerst maar ff checken voor het Treehouse. Helaas is degenee die we uitgezocht hebben niet beschikbaar maar de beste man heeft zo een nieuwe voor ons gevonden waar we de volgende nacht in kunnen. Eerst een nachtje in de "prince inn, goedkoop maar wel chabbie ach tis maar voor 1 nachtje. 'S middags zijn we naar Karalad lake gegaan, we zeggen de real Indische waterlelies! en ze zijn nog paars ook, heerlijk als alles klopt. Donderdag 10 mei hoera de dag van het treehouse als we aankomen bij " coffee acres resort" is daar een pracht van een boomhut zon 10 meter boven de grond met geweldig uitzicht over de jungle.
Het is fantastisch! Omdat we er al vroeg zijn en de uur eerst nog schoongemaakt moet worden gaan we eerst met een Jeep op safari. We rijden tussen de thee- en koffie plantagve door richting oa Soochipara falls, Kanthanpara falls en sunrise valley, allemaal even spectaculair. Wat ons opvalt is dat we hier eigenlijk de enige whities zijn, snappen we nix van... Bij terugkomst is de hut gereed en kunnen we heerlijk genieten van ons kasteel tussen de boomtoppen. De volgende dag rijden we weer met de bus een dorp verder namelijk Sulthan Bathery en omdat t regent met grote bakken checken we in bij t eerste beste hotel om een dagje te relaxen. 'S ochtens vroeg uit de veren om eerst naar de Edakkal caves te gaan en dan in de middag door reizen naar Muthanga waar t Wildlife Sanctuary op ons wacht. Om te overnachten hebben we gekozen voor t Emarald Western Gahts resort, een paar hutjes aan de rand van de jungle in the midle of nowhere, wat een rust. 'S nacht worden we verast door het geluid van olifanten die hier vrij rondscharrelen. Op zondag 13 mei hebben we een Jeep geregeld die met ons vroeg in de ochten letterlijk op safari gaat door het wildlife gebied, wel typisch Indiaas druk en veel lawaai het is een wonder dat er nog dieren zijn. Het hoogtepunt is dat we dus wilde olifanten zien al is t wel van grote afstand maar toch.... cool hoor! In de middag ist tijd om weer op pad te gaan nu richt in Mysore dit ligt in de volgende deelstaat Karnataka. Ditmaal met de discobus, keiharde indiaase muziek in de bus, sjongejonge wat een volk toch. Na aankomst nog ff t dorp in en dan lekker slapen is een drukke dag geweest. De volgende 2 dagen is het zaak om in Nee Delhi te komen dus eerst nog ff met de trein naar Bangalore grote industrie stad dus nix ondernomen en voorbereidingen getroffen om op 15 mei, vandaag dus, naar Delhi te vliegen, een vlucht van zo'n 2 1/2 uur. Vanmiddag nog de stad in geweest en morgen ook nog en dan ist tijd voor het nieuwe avontuur namelijk Nepal en Tibet! We hebben er erg veel zin in dus.... Dit wast voor nu dan wel weer en jullie horen snel weer van ons. Greetz en liefde van ons X.

P.S. Foto's volgen nog, als er een comp. met meer power in de buurt is hopen we er wat meer te kunnen uploaden.