Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Backwaters Kerala!

Kerala
India
Valari

Backwaters Kerala!

Vorig weekend zaten we nog in Kovalam aan het strand en om de vakantiesfeer er een beetje in te houden zijn we doorgereisd naar de backwaters van India. Dit wordt ook wel het Venetië van India genoemd en is een regio in het zuiden van Kerala. In de regio speelt alles zich af in en op de het water (ze vervoeren echt van alles op minuscule bootjes).
Deze reis begint in de haven van Alleppey, waar honderden houseboats klaar liggen om je te vervoeren en te verzorgen op het water (zal snel wat foto's plaatsen). Deze zogenaamde houseboats bestaan uit 1 tot soms wel 7 slaapkamers, waarop rijke Indiase families ronddobberen. Het is een dure aangelegenheid, maar elke rupee waard!
Wij hebben uiteindelijk een houseboat gevonden met 1 slaapkamer, dus heerlijk 2 dagen lang een bootje voor ons alleen. Op de boot gaat een kok mee (te lekker eten) en 2 man personeel. (voelde een klein beetje als mijn vorige vakantie in Dubai, behalve dat de champagne vervangen was door Kingfisher bier). De backwaters van India zijn bedekt met tropische bomen, vogels, rijstvelden en kleine vissersdorpen... Fascinerend en dus hebben we 2 dagen genoten en onze ogen uitgekeken!!

Foto's

2e557.jpg
2e557.jpg
Valari
17428.jpg
17428.jpg
Valari

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Backwaters Kerala! "

  • profile image comment
    Door Fietser• geplaatst op 07 Jan 2012 | 20:37:00

    Hallo Valari, klinkt erg aanlokkelijk. Als het doorgaat dan ga ik daar in oktober in die regio fietsen en misschien ook wel een paar degen varen met een house boot. Groet, Jan Willem PS, niet te veel blogsop een dag plaatsen, ze worden dan niet meer gelezen.

    Bericht aangepast op 08:14:12