Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Kerala

Kerala
India
DICKV

Reuze golf in Kovalam

Spook golf in Kovalam

Vanuit ons hotel in Kovalam ondernemen we regelmatig wat tripjes .De hele dag op het strand liggen is ook niet alles.Dus op een morgen besluiten we naar het nabij gelegen vissersdorpje te gaan, waarvan de naam me ontschoten is. Maar waar wel een hele mooie grote Moskee aan zee staat en boven op een heuvel een enorme katholieke kerk.In het dorp is een kleinere R.K kerk, ruim voldoende voor alle gelovigen maar nu helemaal leeg staat. Het verhaal gaat dat die kerk normaal in gebruik was , tot er aan de andere kant van het dorp een enorme Moskee werd gebouwd! Groter dan de kerk! Dat kon natuurlijk niet, dus werd er uit alle macht een kerk gebouwd boven op de heuvel, veel groter dan de vorige! Moest minstens gelijkwaardig of groter zijn dan de Moskee.Nou je kan er een voetbalwedstrijd in spelen , zo groot.
Verder is er strand dat vol ligt met vissersboten en menselijke uitwerpselen.Pas als de vloed weer is geweest is het strand eigenlijk beloopbaar! We dwalen hier wat rond maar het is heet en ondertussen al bijna middag, dus we besluiten terug naar ons hotel te gaan . Bezweet komen we terug en trekken gauw de badspullen aan om een verfrissende duik in zee te nemen. De ze is heerlijk rustig , dus we liggen lekker wat te dobberen.Op een gegeven moment roept mijn geliefde: Dick , we gaan eruit anders verbranden we teveel!" Ja inderdaad, dus ik loop richting strand tot ik in één keer een enorm geruis hoor en voor ik het besef heb wat er gebeurt wordt ik opgepakt door een enorme huizenhoge golf die me omver gooit.Ik tol in het rond, voel gruis,zand,schelpen om me heen.Net als ik in ademnood begin te komen trekt de golf terug en kan ik opstaan. Ik ontdek dat de golf mijn zwembroek van mijn gat heeft geslagen en ik nu bloot in zee sta.Dat is in het preutse India niet aan te raden! Maar waar is Hanneke? God zij dank zie ik haar ook omhoog komen, maar ze wankelt en heeft beide handen tegen haar gezicht gedrukt en zie ik het bloed tussen haar handen druppelen! Oh NEE! Wat erg, wat is er met haar gebeurt?
Ik waad naar haar toe en zie dat haar gezicht beschadigt is, en en haar neus is helemaal gescheurd! De golf heeft haar gepakt en een paar keer tegen de grond aangesmakt!
Neus kapot, tanden door de lip, ribben gekneusd,etc
Dus als een gek naar een prive ziekenhuis in Trivandrum, waar ze eerst een half uur op een stoel zit omdat ik eerst alle formaliteiten moet afhandelen , zoals opname kaart, geld betalen als voorschot. Eindelijk wordt ze een operatiekamer binnen gereden, waar het instrumentarium er uit ziet alsof het 20 jaar oud is . Maar het ziet er redelijk schoon uit.
Aan de chirurg die bij haar brancard komt staan vraagt Hanneke: " ik hoop dat u de beste chirurg van het ziekenhuis is?" Waarop hij antwoordt : " Mevrouw ik ben plastisch Chirurg!"
Nou kom daar in Holland eens om dat je binnen een uur een plastisch chirurg bij je bed hebt. Hij gaat aan het werk, Hanneke krijgt 7 hechtingen in haar neus en we kunnen weer weg.Aangezien de lol er af is ,proberen we direct terug te vliegen naar Nederland, wat gelukkig lukt! Na deze nare ervaring werd ons vaak gevraagd: willen jullie nog wel terug naar India? Ja natuurlijk, India is niet verantwoordelijk voor die reuzen golf! ( het bleek later dat er in Pakistan een aardbeving was geweest , du waarschijnlijk was het een tsunami golf )
Ondertussen zijn we al weer 3 keer in India geweest,natuurlijk wel weer van allerlei geks beleefd, maar gelukkig gespaard gebleven voor grote ongelukken. Wie reist heeft wel wat te vertellen!