Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Kerala

Kerala
India
DICKV

FRUITSLADE

Two Fruitsalad please

India is verrassend, India is anders, Dat gaat ook op voor de bediening in restaurants!

We hadden na een lange rondreis door Zuid India, waar we de prachtige tempelsteden hadden bezocht, afgewisseld met mooie stukken platte land, een laatste rustplaats ( van deze reis dan! ) gevonden in een hotel In Kovalam SEA Rock. Prachtig gelegen aan een baai met uitzicht op zee. Prive balcon waar we lekker een uurtje ongestoord konden zonnen. Dat de eigenaar eigenaardig was en de kamer shabby en de helft van de tijd er geen water of electriciteit was namen we op de koop toe. Evenals het niet echt vriendelijke personeel. Hier wilden we lekker uitrusten van de vermoeiende rondreis door Tamil Nadu en via Cape Comarin naar Kerala. Wel heel veel gezien maar soms weet je niet meer in welke tempel je nu wel of niet bent geweest!
Cape Comarin op het uiterste puntje van India was een belevenis. Het hoorde ook thuis in ons rijtje uiterste puntjes.We hadden eerder het uiterste puntje van Zuid Afrika bezocht en op Sri Lanka Point Pedro aan de oostkust en Gandara aan de westkust en nu dus van India.Veel pelgrims komen hier naar toe om de Kanyakumari tempel te bezoeken. Cape Comarin is in de beleving van de Hindoes een heilige plaats omdat hier 3 oceanen bij elkaar komen, de Arabische zee,de Golf van Bengalen de Indische oceaan.

Maar goed nu rusten we lekker uit in ons strandhotel. s'Morgens lekker rustig ontbijten op het terras met de zee vlak voor ons. Na een paar dagen toast met jam en boter willen we wel eens wat anders.We pakken de menukaart er maar eens bij om iets anders uit te zoeken . Hé, misschien is een fruitsalade wel eens een welkome afwisseling.We proberen de aandacht van een ober te trekken, wat na een tijdje lukt.Hij komt naar ons tafeltje gesloft en vraagt: yes sir? " Can we have two fruit salad please? "
" No sir, we dont have! " Nou ja dan maar weer toast met boter en jam!
Nog geen minuut later komt er een ander koppel vlak achter ons zitten, en we horen dat zij ook een beetje zat zijn van die toast! " Hé, laten we fruitsalade nemen! Ober, can we have two fruitsalad ?" " Yes Sir! "
WAT????? Ik plof bijna , hoe kan dat nou? Wij konden het niet krijgen!
Ik roep de ober te verantwoording waarom wij een minuut geleden het niet konden krijgen en die andere mensen wel! Ik krijg het verrassende antwoord:"Dat klopt! Toen u het bestelde was het er niet en toen zij het bestelden was het er wel! "
JA, DAT IS NU OOK INDIA!!!!!