Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Kerala

Kerala
India
Elstijssen

Kerala 2

In een kleine 2 uur rijden we naar onze volgende accommodatie, de laatste 10 minuten varen we met de boot van het hotel. Het resort ligt op een eilandje in grootste meer van de Backwaters, het Vembanad Lake. Eigenlijk zouden we naar Marari gaan. Op verzoek van het hotel hebben we die 2 accommodaties omgewisseld. Er was een probleem met de bezetting van de kamers. In ruil hiervoor krijgen we een upgrade voor allebei de accommodaties. Hoeveel mazzel kun je hebben!  Dus nu zitten we in een poolvilla. Voor ons 3en hebben we ’n slaapkamer, huiskamer, badkamer, een ommuurd zwembad met zonneterras en zitje en aan de voorkant een veranda met een grasveldje dat bij het meer eindigt. We kijken riant uit over het Vembanad Lake. Eind van de middag gaan Ingrid en ik mee met de sundowner boottocht.
Een beetje saai eigenlijk. Na een stukje varen wordt de boot stilgelegd in afwachting van de zonsondergang. Daar zouden we vanaf onze veranda minstens zoveel van hebben genoten. Het eten is ook hier weer uitstekend.
Samen met Ingrid ga ik op onderzoek langs het meer, in de vlindertuin en niet te vergeten het winkeltje waar ze ongelofelijk leuke en comfortabele kleding verkopen. Hier sla ik m’n slag ;-)! Van onze pool maken we geen gebruik. Het is aantrekkelijker om zittend op onze veranda alle boten en bootjes voorbij te zien varen. Aan het eind van de dag bezoeken we met een gids het dorpje naast het resort. We zijn de enige deelnemers en de gids heeft er flink de sokken in. Na 3 kwartier zijn we alweer terug, met 1 flesje bellenblaas minder. Een enkel presentje geven mag wel. Het grootscheeps uitdelen van pennen wordt niet op prijs gesteld. Dat waren we sowieso ook niet van plan. Aan het eind van de middag laten we ons verwennen in het Ayurveda centrum van het resort. Een uitgebreide lichaamsmassage gedeeltelijk synchroon uitgevoerd door 2 dames. Echt heerlijk en weer heel anders dan in bijv. Thailand en Laos. ’s Avonds is er tijdens het eten traditionele muziek. Eén van de twee Japanse dames raakt zo enthousiast dat ze spontaan in haar eentje begint te dansen. Als ze weer gaat zitten klinkt er een luid applaus.
Morgen komt Biju ons halen om naar Munnar te gaan.

Foto’s plaats ik over ’n paar dagen. Heb “ruzie” met Fotoverkleinen.nl