Kaziranga NP stekker

Kaziranga NP – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Kaziranga NP, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kaziranga NP gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

Informatie over Kaziranga NP

Beste foto's & tips van Kaziranga NP

'495160' door POSJE '495160' door POSJE

IndiaKaziranga NP

IndiaKaziranga NP

Toch nog gezien

POSJE

Een vroege olifanten safari leverde niet veel op door de mist, daarom alsnog een middagtocht geboekt per jeep en hadden we meer geluk in het Kaziranga NP en zagen wel enkele neushoorns.

'842064' door doppie '842064' door doppie

IndiaKaziranga NP

IndiaKaziranga NP

Olifanten roadblock i

doppie

De zon is al bijna onder. Voordat het donker wordt moeten we Kaziranga National Park uit zijn. Een groep olifanten komt het bos uit op weg naar de Beel (meer) aan de andere kant van het pad. Terwijl wij stilhouden om de dieren te laten passeren schrikken ze ergens van. Binnen luttele seconden vormen ze een ronde verdedigingslinie rondom hun belangrijkste bezit. Als je goed kijkt zie je wat dat is: rechts van de kleinste olifant steekt nog net een heel klein slurfje naar buiten. Met de hele groep beschermen ze de baby. Deze foto is genomen in de meest oostelijke zone van Kaziranga, de Agoratoli Range. Landschappelijk verschillend van de veel drukker bezochte Bagori en Kohora Range waar het gros van de bezoekers naartoe gaat. Agoratoli is relatief klein maar de dichtheid aan wildlife is enorm. Vooral voor (roof)vogelliefhebbers is bet hier om de paar honderd meter raak. Maar zoals de foto laat zien: ook voor groter wild zit je hier goed. Probeer bij een bezoek gids Debeshwar Pegu te krijgen, hij ziet werkelijk alles. Bereikbaar via facebook: https://www.facebook.com/debeshwar.pegu Of meer info via: http://www.ourwildindia.net

'1089662' door doppie '1089662' door doppie

IndiaKaziranga NP

IndiaKaziranga NP

Barasingha in...Kazir

doppie

'Zwaar bedreigd', een term die nogal vaak opduikt bij mijn natuurfoto's. En helaas is dat bij dit beeld niet anders. In dit geval heeft het betrekking op het Barasinghahert. Van de Barasingha zijn er nog maar een paar duizend. Op de foto de oostelijke variant waarvan er nog enkele honderden zijn. Deze ondersoort kent enkele populaties in Assam en aangrenzende gebieden. Ook hier is weer het onvolprezen Kaziranga het meest succesvol in de bescherming van deze diersoort. Deze kudde lag mooi in de ochtendmist te herkauwen in de Kohora Range.

Laat kaart zien