Kaziranga NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuifarend in de Agoratoli Range.

Kaziranga NP,
India


Kaziranga National Park is het kroonjuweel van de natuurbescherming in noordoost India. De helft van de wereldpopulatie Indische neushoorns, 60% procent van de aziatische wilde waterbuffels en de op één na hoogste dichtheid bengaalse tijgers leeft hier.

Kazi kent 4 zones waar je safari's kan doen: Burapahar, Bagori, Kohora en Agoratoli.

Burapahar ligt het meest westelijk. Dit deel is een recente toevoeging aan het reservaat. Landschappelijk fraai omdat het omgeven is door heuvels die een mooie achtergrond vormen bij het fotograferen van wildlife. Dit deel wordt weinig bezocht omdat het nog in ontwikkeling is. Wij waren aangenaam verrast bij ons eerste maar zeker niet laatste bezoek.

Bagori en Kohora vormen het middendeel. Hier gaat het grootste deel van de bezoekers heen. Hier zie je het karakteristieke landschap van Kaziranga: metershoog olifantengras met grote kapokbomen die daar eenzaam tussen staan. De kans dat je hier geen neushoorn ziet is kleiner dan die om de staatsloterij te winnen. Beide ranges trekken zeer veel bezoekers, vooral tijdens indiase hoogtijdagen. Als je uit de buurt van jeeps met gillende Indiërs weet te blijven zijn dit erg mooie gebieden. Tip: in een kreek in Kohora leven de zwaar bedreigde Assamese Dakpanschildpadden. Ze zitten vaak met een heel stel op een tak te zonnen.

De Agoratoli Range ligt het meest oostelijk en doordat dit deel relatief moeilijk te bereiken is blijven de aantallen bezoekers binnen de perken. Hier staan dichte bossen rondom een aantal waterpoelen. Onze beste sightings zijn hier geweest inclusief tijgers en kuddes olifanten. Agoratoli is ook de place to be voor roofvogels. Met tientallen tegelijk zitten deze in de bomen aan de waterkant op de uitkijk naar een mogelijke prooi.

De foto van deze Kuifarend is dan ook genomen in dit deel. Net buiten Agoratoli ligt Dhansiri Eco Camp van filmer Gautom Saikia. Bamboehutten in de stijl van de woningen van de Mishing die je hier overal ziet. Gautom is een rare snuiter, maar voor hem gaan vaak deuren open die voor anderen gesloten blijven. Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van zijn diensten.