Karnataka reviews

9
India Karnataka
sidonius was hier 01 mrt 2019
Het leuke van reizen vind ik dat je steeds weer nieuwe culturen ontdekt en inzichten opdoet. Ook tijdens onze recente reis door Zuid India is er een wereld voor mij opengegaan waar ik geen weet van had. Zoals de archeologische site van Hampi. Een staaltje cultuur- en architectuurgeschiedenis dat zeker kan tippen aan die van de Inca’s en Maya’s. Hampi heeft een oppervlakte van 30 km2 en bestaat uit een gebied met honderden tempelruïnes in een surrealistisch rotslandschap. Het beleefde zijn hoogtijdagen in de 16e eeuw toen het na Beijing de grootste en belangrijkste handelsstad van Azië was. Bezoek Hampi bij zonsopkomst en geniet van de magie die de site dan uitstraalt; de rotsen en tempels gloeien rood op in de ochtendzon. Maar Karnataka heeft nog veel meer bijzonders te bieden! Zoals de prachtige Hoysalatempels van Belur en Halebid uit de 11e-14e eeuw met hun oogverblindende en gedetailleerde beeldhouwwerk. In de koningsstad Mysuru kijk je je ogen uit op één van de fotogeniekste markten van India, de Devarajamarkt. De geuren en kleuren zijn een lust voor de zintuigen. Het indrukwekkende paleis van de voormalige maharadja’s lijkt zó uit de Sprookjes uit duizend en één nacht gestapt. Kortom: Karnataka is een bezoek meer dan waard. Er zijn nog nauwelijks westerse toeristen. De natuur mag er wezen met kokospalmplantages, rijstvelden, suikerriet. En wie graag wildlife spot: in Karnataka kun je nog tijgers en olifanten in het wild tegen komen. Ik zeg: doen!
Regio
  • De Devarajamarkt in Mysuru
  • Prachtige paleizen in Mysuru
  • Rustig om te bereizen
  • Nauwelijks westerse toeristen
  • Bijzondere beelhouwkunst in Belur en Halebid
  • eeuwenoude cultuur en architectuur in Hampi
  • geen minpunt
Review geplaatst op 2019-03-14
9
India Karnataka
marlinnie was hier 01 apr 2017
De weinig bezochte deelstaat Karnataka heeft met de hoofdstad Bangalore geen beste reputatie. Het is dan ook niet nodig om hier langer dan een dag te verblijven. In elke stad zijn natuurlijk leuke plekjes te vinden, maar echte hoogtepunten heeft het niet. Daarvoor is het aan te raden op de trein te stappen naar het zuidwesten van deze deelstaat. Onderweg kan je genieten van het platteland en passeer je slaperige dorpjes, boeren die met hun ezeltjes het land bewerken en vrouwen die met koopwaar op het hoofd onderweg zijn naar de markt. Ben je het buitenleven zat dan is er in de trein ook genoeg te zien om de tijd door te komen. In Mysore staat het, op de Taj Mahal na, meest bezochte bouwwerk van India, The Maharaja's Palace. Een schitterend paleis, in alle opzichten. Het is groots in formaat en in geschiedenis en de details aan de binnenkant zijn fenomenaal. Mocht je van paleizen houden dan zit je in Mysore goed, de stad kreeg niet voor niks de naam: city of palaces. Een klein uur buiten de stad vind je de Keshava temple in Somnathapura, een echte aanrader. De Hoysala architectuur is perfect bewaard gebleven, in tegenstelling tot veel andere oude bouwwerken in India (helaas). Heb je behoefte aan natuur dan is een bezoek aan het Bandipur NP op de grens met de deelstaat Tamil Nadu een goede optie. Een prachtig park met o.a. olifanten, tijgers, luipaarden, gaur, herten en veel vogels. Er zijn een aantal sfeervolle accomodaties in de omgeving die safari ademen.
Regio
  • Afwisselend qua bezienswaardigheden
  • Afwisselend qua drukte
  • Interessante geschiedenis
  • Goed bewaard gebleven architectuur
  • Enigszins in een uithoek
Review geplaatst op 2017-07-27
9
India Karnataka
WouterDenHeijer was hier 01 aug 2016
In de zomer van 2016 hebben mijn vrouw en ik met onze kinderen van 5 & 7 door India gereisd. Onze reis hadden we op eigen houtje geregeld en kwam langs Mumbai (waar we 7 jaar geleden gewoond hadden), Jaipur, Agra, Karnataka en Goa. Over Mumbai, Goa, Jaipur en Agra is genoeg geschreven, maar over Karnataka is wat minder bekent. We vlogen vanuit Dehli naar Bengalore (3,5 uur vliegen), waarna een autorit van 5 uur ons bij het Kabine Waterlodge Resort bracht. Dit is dan ook het grootste nadeel, het kost wat moeite om er te komen. Maar als je er dan bent dan heb je wat. Je komt echt ver van de drukke steden waar het plattelands leven nog volop leeft. Veel herders met hun kudde's, boeren die hun gewassen oogsten, vrouwen in kleurrijke sari's met kannen water op hun hoofd en dat alles in een fantastisch landschap. In het hotel zijn mogelijkheden tot het doen van safari's. Aangezien wij in de monsoon waren werd er wel gewaarschuwd dat het moeilijker is door de dichte begroeiing dieren te zien, vooral de tijgers zouden lastig zijn. Dat kopte, we hebben geen tijgers gezien (een anderen auto wel), echter wel olifabten, panters, verschillende apen soorten, verschillende antilopen soorten en nog meer dieren. Kortom erg mooi en de moeite waard. 's avonds na genieten bij het kampvuur langs het prachtige Kabini meer in combinatie met de frisse schone lucht geeft je het gevoel ver weg te zijn van het bekende drukke en vervuilde India. Karnataka is de moeite waard!
Regio
  • Waanzinnig mooie natuur
  • Redelijk makkelijk wildlife te zien
  • Goeie resorts beschikbaar
  • Lastig te bereiken, ver van vliegveld
Review geplaatst op 2016-09-11
8
India Karnataka
barga was hier 01 nov 2008
Badami is een must als je in Karnataka bent. Het is een authentiek stadje in een gebied vol cultuur en historie. De cave temples van de stad zijn zeer de moeite waard, maar ook een trip naar de sights in de omgeving is een must (o.a. tempelstad Pattadakal(Unesco). Badami zelf is niet toeristisch. Toen wij er waren was er nauwelijks acomodatie. het is een echt inlijkje in het dagelijkse leven van de Indiers buiten de grote steden
Regio
  • Authentiek
  • Culturele rijkdom
  • Primitief, maar daardoor juist bijzonder
Review geplaatst op 2017-09-30
8
India Karnataka
barga was hier 01 nov 2008
Badami is een must als je in Karnataka bent. het is een authentiek stadje in ene gebied vol cultuur en historie. De cave temples van de stad zijn zeer de moeite waard, maar ook een trip naar de sight in de omgeving is een must (o.a. tempelstad Pattadakal(Unesco).
Regio
  • Authentiek
  • Culturele rijkdom
  • Slecht eenvoudige accomodatie beschikbaar
Review geplaatst op 2017-09-30