Karnataka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karnataka image

Karnataka steden, wildlife en kust

Karnataka
India
Valari

Karnataka steden, wildlife en kust

Na even laatst avondmaal in Dubai (althans zo voelt het) begin het avontuur in Bangalore. Stelt u zich voor een Indiase en een Hollander van bijna 2 meter gaan de stad verkennen gewapend met flessen water en reinigingsdoekjes, in korte broek, op slippers met 2 dagrugtassen....Precies net als de eerste keer in Afrika vergat Valari even dat hier de tijd ook niet heeft stil gestaan. Barretjes, Starbucks en shopping malls. Wat een stad, wat een mensen en wat een LAWAAI, maar wat gaaf is India. Ik snap wel de uitdrukking, you hate or you love it.... het wisselt per minuut. Heerlijk gegeten en onze eerste biertjes gedronken. Genieten en vooral veel mensen kijken (wat zijn ze mooi!). Ze genieten ook van ons (vooral van onze grote vriendelijke reus Chris)

In Bangalore is niet veel te doen, maar na de toeristisch highlights vervolgen we onze reis per trein naar de Mysore. De Mysore is een stad ten westen van Bangalore en staat bekend om het enorme Paleis van Maharadja (die inderdaad ook heel indrukwekkend is), maar het is voor mij ook echt meer India. Kleine markten, koeien op de weg en veel kleuren en geuren. Naast de vele riksja, rijden hier ook oldtimer à la Havana, Cuba. Met zo'n mooie auto hebben we ons naar het hotel laten brengen. Helaas vergat deze oldtimer dat hij geen Riksja was een na een dwaze inhaal actie, ramde hij dan ook midden op de weg, de weg afscheiding van rood met witte paaltje. Gelukkig zijn ze van plastic en zijn wij en de mooie auto ongedeerd gebleven. Verder in Mysore veel bier gedronken met heerlijke hete curry's ( ben bang dat ik niet val onder de groep mensen, die lichter terug komt uit India)

Het is ons ook opgevallen dat het reizen door zuid-India een stuk duurder is dan we hadden verwacht, maar of dat aan het land ligt of aan de eisen van mijn meereizende bankier, daar ben ik nog niet uit en wat geeft het? We genieten volop!

Na de Mysore zijn we met de taxi naar Kalpetta gereden, een plaatsje dat midden in het grootste wildlife gebied van Kerala ligt. Het Wayanad wildlife sanctuary, die de 3 provincies Kerala, Karnataka en mijn regio Tamil Nadu verbind. Het is een groot oerwoud dat vol zit met groente, fruit en medicijnen. Hier hebben we onze eerste Indiase olifanten gezien. Verder heeft het gebied ook een hooggebergte en een aantal watervallen. In het hooggebergte hebben we geklommen naar een grot met indrukwekkend goed bewaarde hiëroglieven.

Na al die inspanningen vonden het de hoogste tijd voor strand, dus per bus richting de kust vertrokken. Wat een rit en na het voorvalletje een aantal jaren geleden richting de Franse Alpen heb ik al niet zo op bussen, maar toch maar dapper ingestapt. Het was werkelijk een achtbaan, maar dan eentje die een bergpas op en af reed zonder te remmen. Af en toe nam de chauffeur een muurtje mee of een verkeersbord, maar dat mocht voor hem de pret niet drukken. Enig voordeel de we lekker op tijd aankwamen in Calicut.

Eindelijk zon, zee en strand (niet wit), maar wel lekker om even uit de steden te zijn. Toch viel het ons een beetje tegen en we vonden dat we beters verdiende . Na een lange rit in de trein van Calicut naar Kovalam, zijn we nu lekker aan het relaxen met heel veel locals, die hun weekend vieren hier aan de kust. Ook voor het eerst andere toeristen gezien, die we tot onze verbazing nog nauwelijks tijdens onze reis waren tegengekomen.

Reis gaat verder richting de backwaters, waarna we doorsteken over land richting een belangrijke Stad in Tamil Nadi, Madurei.

Foto's

b7944.jpg
b7944.jpg
Valari
6def7.jpg
6def7.jpg
Valari
254d0.jpg
254d0.jpg
Valari

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.