Jaipur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Recept voor Indiase kipcurry en raita

Jaipur,
India


Een overheerlijke Indiase kipcurry met yoghurtsaus uit eigen keuken!
Makkelijk en snel te bereiden mits je natuurlijk alle benodigdheden in huis hebt!

Recept voor Indiase kipcurry en raita (yoghurtsaus)

Benodigdheden:
*basmatirijst
*1 dubbele kipfilet
*3 uien
*3 knoflooktenen
*2 cm. gemberwortel
*3 geschilde tomaten
*1/2 tl cayennepeper
*1/2 tl kurkuma (koenjit)
*3 tl komijn (djintan)
*3 tl korianderpoeder
*1 tl zout
*2-3 el dikke yoghurt
*250-300 ml. water
*2 tl instant kipbouillon (1 tablet verkruimeld)
*2-3 el sinasappelsap
*1 tl garam masala

voor de raita:
*1 beker dikke yoghurt (Turks, Grieks)
*2 cm. komkommer grof geraspt
*1 el verse munt
*1/4 tl komijn (djintan)
*2 el olijfolie
*zout en zwarte peper
*snufje cayennepeper

Bereiding:

De kipfilet in kleine stukjes snijden, uien schillen en de helft in kleine stukjes snijden. De gemberwortel en de knoflook schillen en met de andere helft van de uien in een mixer tot pasta pureren. De tomaten in grote stukken snijden.
Voor de raita de yoghurt, de komkommer en de verse munt crèmig roeren. De kruiden toevoegen en koud wegzetten (koelkast).

De olie verhitten en hierin de uien glazig bakken. Daarna uit de pan nemen en apart houden. Vervolgens de pasta 3-4 min. al roerend bakken tot deze bruin is en daarna alle kruiden toevoegen. De yoghurt lepel voor lepel toevoegen en roeren, water en gekruimelde kipbouillon toevoegen tot alles zachtjes kookt.
De gesneden kipfilet erdoor roeren alsmede de tomatenstukken.
Intussen de rijst koken.
Op matig vuur met deksel op de pan alles 20 min. laten smoren. Daarna de garam masala, het sinasappelsap en de uien toevoegen en zonder deksel 7-8 min. laten inkoken.

Opdienen met de raita en rijst.
Bijpassend een gemengde salade van tomaten, komkommer, ui en maïs. Kort voor het serveren zout en peper erbij en besprenkelen met citroensap.
Smakelijk eten!