hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary beste reistijd

Het weer in hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-India:
Met grote regionale verschillen zijn de beste, algemene reismaanden voor hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuaryse kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.


Reisadvies hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary: is hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Beste foto's & tips van hoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

'1099933' door doppie '1099933' door doppie

Indiahoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Indiahoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Hoollongapar Gibbon..

doppie

De Hoelok Gibbon is de enige mensaap die voorkomt in het Indische subcontinent. De soort weet ternauwernood te overleven in een beperkt aantal bossen. Het kleine Hoollongapar Gibbon Wildlife herbergt enige tientallen van deze dieren. De mannetjes zijn volledig zwart op de opvallende witte wenkbrauwen na, de vrouwtjes beige met met een witomrand gezicht. Zeer lastig te fotograferen omdat ze bij voorkeur hoog in de bomen blijven en geen seconde stilzitten. Liever nog dan deze, niet al te beste foto, zou ik een geluidsopname plaatsen; het gezang van de Hoeloks hoor je al ruim voordat je een glimp van de dieren ziet. Tijdens een wandelsafari in het reservaat maak je ook kans om de fraaie kuiflangoeren te spotten en nog 5 andere soorten primaten. Minstens net zo lawaaiïg als de mensapen zijn de reuzeneekhoorns die gracieus door de bomen slingeren. Meer info in mijn review. En op : http://www.ourwildindia.net/hoollongapar-gibbon-wls.html .

'1100226' door doppie '1100226' door doppie

Indiahoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Indiahoollongapar-gibbon-wildlife-sanctuary

Kuiflangoer in...Hool

doppie

Ze maken aanzienlijk minder lawaai dan de Hoelok Gibbons die de naamgever zijn van Hoollongapar Gibbon WLS, maar de Kuiflangoeren zijn zeker niet minder mooi. In tegenstelling tot de Hoeloks die altijd wat ernstig lijken te kijken zijn deze dieren zeer expressief in hun gezichtsuitdrukking. Wij hebben enorm van ze genoten tijdens onze wandelsafari in dit kleine onbekende reservaat in het verre oosten van India.

Laat kaart zien