dibru-saikhowa-national-park

Foto door Reisreporter doppie

India is een land in Azië en heeft ruim 1,2 miljard inwoners. De aangrenzende landen zijn Bangladesh,  Myanmar, Bhutan, Nepal, Pakistan en China. Daarnaast grenst dibru-saikhowa-national-park aan de Golf van Bengalen in het de Arabische Zee en de Indische Oceaan. Je kunt dibru-saikhowa-national-park op delen in drie hoofdgebieden, namelijk de Himalaya, de noord vlakte en het schiereiland. Het merendeel van de bevolking is hindoe, maar ook het boeddhisme, de islam en het christendom spelen een belangrijke rol. Daarnaast is er een groot verschil onderling in de verschillende regio’s. Lokaal wordt er vrijwel overal een andere taal gesproken, er zijn 21 officiële talen geregistreerd. En dan hebben we het nog niet over alle dialecten, waar er maar liefst rond de 850 van zijn! Elk gebied heeft ook zijn eigen culturele kenmerken.

Door de grootte van het land zijn er verschillende klimaten. Daardoor bestaat dibru-saikhowa-national-park uit bamboebossen, regenwoud en palmbomen, maar ook steppe en woestijn. De besneeuwde Himalaya gebergte vind je in het noorden en in het oosten en noordoosten heb je grote kans op het zien van dieren als neushoorns, olifanten en tijgers. De echte actievelingen kunnen een trektocht maken door het landschap van Ladakh.

Verschillende culturen, tempels en paleizen vind je in dibru-saikhowa-national-park. Bezoek Old Delhi waar je veel moskeeën, forten en overige monumentale gebouwen zult tegenkomen. Loop door de Chandni Chow bazaar  langs kleine winkels en werkplaatsen van ambachtslieden lopen. Vergeet de Jama Masjid moskee niet. Dit is een van de grootste moskeeën van dibru-saikhowa-national-park en tevens de belangrijkste moskee in New Delhi. Het Red Fort paleis en Gurdwara Bangla Sahib zijn nog enkele voorbeelden van imposante gebouwen. Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Zoek dan de Lodi Gardens op voor wat rust.

Aipur, de stad die bekend staat als ‘roze stad’, vanwege de gebouwen die allemaal in deze kleur zijn geverfd en Taj Mahal in Agra, een van de mooiste bouwwerken ter wereld zijn ook niet te missen als je naar dibru-saikhowa-national-park gaat. Aan te raden is ook een boottocht over de heilige Ganges rivier in Varanasi te maken. De stad Alappuzha gelegen in kokosplantages is ook een toeristische trekpleister. Een rondvaart met een houseboat over de kanalen, waar de bemanning de boot bestuurt en ook nog kookt is wel het hoogtepunt.

Als uitgaan een belangrijk onderdeel van je vakantie is dan is Mumbai (Bombay) het meest geschikt. Het nachtleven is daar het beste van heel dibru-saikhowa-national-park en je zult ruime keus hebben uit de vele bars, cafés en clubs. Ook als je wilt shoppen of zonnen ziet je hier goed.
Voor een strandvakantie ga je naar Goa, een van de populairste badplaatsen van dibru-saikhowa-national-park. Kovalam is een andere strandbestemming en in vergelijking met Goa minder toeristisch.  

Kortom: genoeg te zien en te beleven in dibru-saikhowa-national-park. Aan één reis zul je waarschijnlijk niet genoeg hebben!

Informatie over dibru-saikhowa-national-park

Beste foto's & tips van dibru-saikhowa-national-park

'1098950' door doppie '1098950' door doppie

Indiadibru-saikhowa-national-park

Indiadibru-saikhowa-national-park

Nakshatra Houseboat -

doppie

In mijn review over Dibru-Saikhowa N.P. noem ik als pluspunt het overnachten op een houseboat. Op deze foto ligt Nakshatra in volle glorie aangemeerd op één van de vele zandbanken van dit ruige gebied. Nakshatra houseboat wordt gerund door Sanjay Das, een lokale activist die gelooft in natuurbescherming door kleinschalig toerisme. De drukke Sanjay, naast zijn andere activiteiten is hij actief als politicus en fotograaf, creëert werkgelegenheid met boottochten naar de mooiste plekjes van de regio. Deze selfmade man is opgegroeid in een illegale nederzetting in het reservaat. Hij hoopt op de lange termijn er voor te kunnen zorgen dat zijn dorpsgenoten, met hun vee, naar een andere plek verkassen buiten het beschermde gebied. Nakshatra beschikt over vier eenvoudige gastenkamers. Heerlijk is het om na een dag varen door de kreken van Dibru-Saikhowa de zon weg te zien zakken bij het kampvuur op de zandbank. Info: http://www.ourwildindia.net/hotel-dibru-saikhowa.html Nakshatra ligt bij Gujian Ghat aan de Lohitrivier, net buiten Tinsukia wat bereikbaar is per trein vanuit andere delen van de staat. Dichtstbijzijnde luchthaven is Dibrugarh Airport op een uur rijden.

Laat kaart zien