India

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

India image

Principes overboord?

India
Azië
Travelireentje

Principes overboord?

In principe ben ik erg tegen het gebruiken van dieren voor het vermaak van mensen. Ook een dierentuin en een circus reken ik daar toe, daar zul je me dus ook niet snel vinden….

Maar soms kom je tijdens het reizen in situaties dat je er bijna toch niet aan ontkomt.

In Jamaica bezochten we bij Ocho Rios Dolphin Cove, een leuk opgezet park waar je met dolfijnen kunt zwemmen. Ook dat doe ik liever gewoon in de Oceaan en niet in een bassin dus dat heb ik niet gedaan maar het park was erg leuk. Je kon er een kano huren en er alles was opgebouwd in piratenstijl, er liep zelfs een soort captain Hook met 1 been rond. Lopend door het park worden we staande gehouden door een man met prachtige groene Leguanen, één van de grootste soorten. Ik ben enorme fan van leguanen dus sta geïnteresseerd te kijken. Voordat ik het in de gaten heb sta ik met zo’n enorme groene vriend op mijn schouder, natuurlijk nemen we hier wel een foto van ;-) Ik vind het toch wel eng, wat goed aan mijn blik te zien is...

Afgelopen jaar in India was in het noorden in de plaats Manali. Een hoogtepunt, nou ja zeg maar enige hoogtepunt is de Hadimba tempel. Rond de tempel zijn verschillende kleine paden. Op deze paden tref je mensen die je graag met van alles op de foto willen zetten, uiteraard tegen een kleine betaling. Zo kan je een konijn vasthouden (uh oké), hij ziet er gelukkig goed verzorgd uit, maar toch maar liever niet. Verderop een vrouw met een geit met enorme horens, die je aan mag raken voor een paar roepie, uhmm no thank you! En dan….staat daar een man met een prachtige Yak, ook weer zo’n favoriet dier van mij en kan ik de verleiding niet weerstaan. Je mag op de Yak gaan zitten, nou dat doe ik dus niet, maar er naast staan mag toch wel even en ik betaal de man voor deze foto! Achteraf voelt het toch niet goed. Ze halen de Yaks uit de Himalaya, waar ze leven, en zetten ze in de brandende zon voor eigen gewin. Ik heb dus een dubbel gevoel aan deze foto over gehouden….principes gaan dus soms toch overboord…

In Vietnam bezoeken wij een overdekte buiten fabriek waar ze van rijstvliesjes een soort koeken maken. Je kan er ook wat drinken en hier loopt een man rond met slangen. Voor ik het weet heb ik een enorme wurgslang om mijn nek hangen…de spieren van de slang voelen enorm en je bent blij dat hij geen honger blijkt hebben….

Ik heb deze foto een tijd als profielfoto op MSN gehad en toen ik mijn man leerde kennen vonden zijn kinderen mij bij het zien van deze foto gelijk SUPER COOL en had ik het gelijk gemaakt, dus deze foto was erg functioneel ;-)

Tja, dus soms gaan de principes toch overboord! Maar ik kan me soms enorm ergeren aan andere toeristen. In Costa Rica heb ik ze doodshoofdaapjes zien voeren, die doordat ze steeds gevoerd worden steeds op dezelfde plek blijven, er dus inteelt ontstaat bij het voortplanten, de soort steeds zwakker wordt en uiteindelijk uit zal sterven. In Aruba gezien hoe ze leguanen patat voeren, ik moet me dan echt inhouden…..zucht!

Maar toch deze foto’s als bijdrage aan het maandthema van april!!







Foto's

54827.jpg
54827.jpg
Travelireentje
67789.jpg
67789.jpg
Travelireentje
d52f7.jpg
d52f7.jpg
Travelireentje
40433.jpg
40433.jpg
Travelireentje