India

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

India image

zagen we nu echt een wilde tijger?

India
Azië
Kuiken

zagen we nu echt een wilde tijger?

Tja, hevig teleur gesteld natuurlijk dat wij in Ranthambore np niet dáár heen mogen waar wij willen (zie blog over loterij van 02-02). Maar ja we zijn nu in India, bij een nationaal park en hebben nog één gelegenheid om een safari te maken. Doen we dit wel of toch maar niet. Ik besluit om deze laatste kans toch te pakken. Heb net het boek 'the secret' gelezen en geleerd dat je positieve gedachten het heelal in moet sturen en dan komen ze (als je er echt in geloofd) vanzelf bij je terug. Dus ik doe niet anders dan de rest van de dag tegen mijzelf te zeggen: "I want to see a tiger, I'm going to see a tiger".
De volgende ochtend zouden we om half 7 worden opgehaald......... je raad het al, niemand te zien, tegen 7 uur komt de truck aan, leeg......zijn wij de enigen???? Nee hoor moeten nog een heel aantal mensen halen. Uiteindelijk staan we bij de ingang van het park een uur later dan de bedoeling was.
Bij de ingang moet er weer een nummertje getrokken worden, ook dit keer geen geluk, wel een mooie route maar niet de route. Maar goed we zijn al laat en moeten voor half 10 het park weer uit zijn dus veel tijd blijft er niet over. Op weg naar boven, mooi plateau met schitterend uitzicht krijgen we, ja wel, pech met de truck. Doet niets meer behalve dan een hoop gepruttel en stomen. Staan een kwartier te wachten, 20 minuten, half uur. Daar gaat onze laatste poging.
Uiteindelijk krijgen ze de truck weer aan de gang en zijn we om 09.00 uur boven om direct weer om te keren naar beneden want het is een half uur rijden om bij de uitgang te komen en om half 10 moet iedereen weer weg zijn. Na veel gezeur maakt de chauffeur een klein rondje boven bij het plateau maar dan beginnen we toch echt aan de afdaling.
Je kunt je voorstellen hoe de sfeer in de truck was, zeer teleurstellend. Had ik er dan toch beter aan gedaan om lekker in mijn bed te blijven liggen in plaats van weer op te staan om 06.00 uur??!!
Ongeveer 10 minuten voordat we bij de uitgang zijn gaat er een schok door de groep. Wat loopt daar........ daar achter die bosjes, nu achter een rots blok....... een groot dier ......is het, is het, jaaaaa het is een tijger. We zijn helemaal door het dolle, alle teleurstelling is weg. Daar loopt waarachtig een echte wilde tijger!!!!!! Het is zó gaaf als je zo'n machtig beest in de wilde natuur ziet, super!
Heb waarschijnlijk toch de juiste positieve gedachten het heelal ingestuurd.

Foto's

4cdac.jpg
4cdac.jpg
Kuiken
79dba.jpg
79dba.jpg
Kuiken
79dba.jpg
79dba.jpg
Kuiken