India

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

India image

safari in nationaal park vaak een loterij

India
Azië
Kuiken

safari in nationaal park vaak een loterij

Zo, na een paar fantastische dagen in Varanasi en Agra, hebben we twee dagen natuur gepland. We zijn aangekomen bij het nationaal park Ranthambore een paar uur ten zuiden van Agra. In dit park zijn een paar mooie meren en er lopen nog wilde tijgers rond.
's Midddags, vol verwachting gaan wij met een open truck waar zo'n 25 mensen in kunnen op weg naar het park. Bij de ingang is het even wachten (waarop wisten wij toen nog niet) en hup daar gaan we. Speurend tussen de dichte begroeing op zoek naar dat ene dier. Helaas, niet gezien wel veel andere dieren maar net die ene niet. Trouwens ook geen meer gezien. Morgen nog maar eens proberen.
Zelfde riedeltje, bus, 25 mensen, wachten bij de ingang en hup daar gaan we........ maar dat is dezelfde route als gisteren, we willen graag naar het meer. Gids, breng ons naar het meer....... na lang aarzelen en erg aandringen van onze kant komt het hoge woord er uit. Dat mag niet! hoezo?? dat mag niet. Wij hebben toch entree betaald voor het park? Ja, maar ik mag alleen deze route met jullie rijden. We zijn perplex.
Wat blijkt, het park Ranthambore is opgedeeld in 5 stukken, nummers 1 t/m 5. Als je bij de ingang komt dan moet de gids (die dit vaak door een ander laat doen) uit een zakje een nummertje halen. Dit nummertje geeft aan welke route hij in het park mag rijden. Er zijn maar twee routes waar je eventueel een tijger zou kunnen spotten (met heel veel geluk natuurlijk). Er mogen maar weinig trucks naar dat deel en de rest rijdt wel door het park maar niet langs de meren (waar de tijgers zich meestal ophouden).
Ook de gidsen balen als zij naar het stuk moeten waar geen tijgers rond lopen want ja, als toeristen een tijger hebben gezien geven ze hogere fooien. Al met al is het dus werkelijk een loterij die bepaald of jij naar het mooie gedeelte van het park mag.

Foto's

5948b.jpg
5948b.jpg
Kuiken
fc5a1.jpg
fc5a1.jpg
Kuiken
fc5a1.jpg
fc5a1.jpg
Kuiken