Bangalore

'355260' door sschieck '355260' door sschieck

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Tikka poeder

sschieck

In India zie je bijna iedereen met een Tikka op het voorhoofd lopen. Met de juiste tikka op je voorhoofd heb je je favoriete god de hele dag bij je - je wordt door hem beschermd. Elke kleur vertegenwoordigd een andere God. De tikka dient dan ook om het boze oog af te weren. Maar een tikka is zeker niet alleen een ding van de goden - het heeft zeker ook met schoonheid te maken - het is een soort make-up: net zoals lippenstift of oogschaduw. Zo tekenen sommige vrouwen hun persoonlijke tikka op hun voorhoofd. Ik vond de kleuren zo prachtig van die mooie bergen Tikka poeder! Hier in Nederland kun je het mengen met water en er bijvoorbeel mooie waterverf schilderijen van maken!!

'99008' door JVersteeg '99008' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Indian Sorrow 2

JVersteeg

Ik kwam een groepje straatkindertjes tegen in het zuiden van India, in de buurt van de stad Bangalore Zij sleepten hun kleine babybroertje mee, met het doel die dag zoveel mogelijk eten en centjes bij elkaar te verzamelen. Dit jongetje was een van de ouderen. De onschuldige verwarde blik zal mij altijd bij blijven.

'391755' door Sanderyoho '391755' door Sanderyoho

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Waslijn in India

Sanderyoho

Deze wirwar van waslijnen symboliseert voor mij de kleurrijke chaos van India met al zijn netwerken. Veel werk die wij met machines doen gebeurt daar nog met de hand, gewoon omdat er genoeg mensen zijn om het werk te doen en de kosten laag.

'150544' door JVersteeg '150544' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

The Wedding Hand

JVersteeg

In Juni 2005 mocht ik aanwezig zijn op de mooiste dag uit het leven van een Indiaas vriendinnetje. Zij trouwde traditioneel op Zuid Indiase wijze in Bangalore met een voor haar deels ‘geregelde’ partner. De bruiloft duurde 3 dagen en de ceremonies begonnen vaak al voor zonsopgang. De dag vOOr de eerste bruilofstdag is het traditie in Zuid India dat de moeder van de Bruid haar handen en armen heel secuur beschilderd met Henna. Zij is daar gerust een uur of 5 a 6 mee bezig. De foto is genomen tijdens het beschilderen.(Iets vergroot komt de foto het beste tot zijn recht)

'435221' door kimverspui '435221' door kimverspui

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Mehndi oftewel henna

kimverspui

De onderarmen en handen aan beide zijde, evenals de voeten zijn onderwerp van Mehndi. Indrukwekkend om te zien hoe het met finesse en geduld opgebracht wordt. En uiteraard het geduld dat van de bruid geëist wordt.

'98982' door JVersteeg '98982' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

INdian Sorrow 3

JVersteeg

Ik kwam een groepje straatkindertjes tegen in het zuiden van India, in de buurt van de stad Bangalore Zij sleepten hun kleine babybroertje mee, met het doel die dag zoveel mogelijk eten en centjes bij elkaar te verzamelen. Dit meisje is een van de ouderen. De onschuldige blik zal mij altijd bij blijven.

'133569' door JVersteeg '133569' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Indian Eyes

JVersteeg

Op de trappen omhoog naar de tempel van Trivandrum, in de buurt van Bangalore, in Zuid India liep ik dit prachtige meisje tegen het lijf. Zij daalde net af. Haar ogen magisch mooi met haar prachtige huid. Op haar voorhoofd, tussen de oogjes is de rode Bindi, van de gebeden die morgen, nog vaag zichtbaar.

'98993' door JVersteeg '98993' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Indian Sorrow 1

JVersteeg

Ik kwam een groepje straatkindertjes tegen in het zuiden van India, in de buurt van de stad Bangalore Zij sleepten hun kleine babybroertje mee, met het doel die dag zoveel mogelijk eten en centjes bij elkaar te verzamelen. De onzekere blikken en de warrige haartjes rondom die prachtige gezichtjes zullen mij altijd bijblijven.

'130792' door JVersteeg '130792' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Concentratie

JVersteeg

In de buurt van Bangalore, in het zuiden van India bezochten we een dorp waar een ieder zich specialiseerde in hetgeen hij of zij goed in was, waarna men elkaar dmv ruilhandel probeerden te voorzien van de algemene levensbehoeften. Er verbouwden mensen rijst, anderen hielden er een kudde vee op na en deze man was ‘de pottenbakker’ van het dorp en voorzag de inwoners van drinkkannen, etenspotten ed. Bij het maken van de foto heb ik ervoor gekozen de scherpte op zijn werkende handen te laten vallen...

'422653' door bertholthuis '422653' door bertholthuis

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Portret

bertholthuis

Deze meisjes verzamelde koeien stront, plette ze tot een soort pannenkoek legde ze op de rand van de weg om te drogen en werden later als brandstof gebruikt. Dit was de eerste keer dat men geld voor de foto's vroeg.

'273021' door Globetrotteramsterdam '273021' door Globetrotteramsterdam

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Lachende man

Globetrotteramsterdam

Ik liep te slenteren op een van de lokale markten in Bangalore. Keek mijn ogen uit naar alle kleuren en bedrijvigheid. En verbaasde me erover dat iedereen op de foto wilde. Deze man bleef mijn hand maar schudden en zeggen dat hij op de foto wilde. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

'355860' door sschieck '355860' door sschieck

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Lekker puh

sschieck

Tsja........er zitten veel apen in Hampi en omgeving....waar het overigens PRACHTIG is! Deze aap vond het wel leuk om lekker zijn tong uit te steken ipv ons een mooie lach te geven! Erg grappig..

'418664' door bertholthuis '418664' door bertholthuis

IndiaBangalore

IndiaBangalore

De school fotograaf

bertholthuis

Als ik in Bangalore ben, verblijf ik altijd in een klein dorpje buiten Bangalore, ik kom daar al jaren. Het dorp heeft 1 school en iedere keer maak ik daar een aantal foto;s die laat ik dan afdrukken en breng ik naar de school.

'243823' door Emmmy '243823' door Emmmy

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Marktkoopvrouw

Emmmy

Op de citymarket in Bangalore vind je een grote verscheidenheid aan bloemen, groenten en fruit. Deze vrouw verkoopt groenten en wilde erg graag op de foto gezet worden.

'273026' door Globetrotteramsterdam '273026' door Globetrotteramsterdam

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Gewoon een meisje'

Globetrotteramsterdam

Ze liep even met me mee. Verlegen maar wel nieuwsgierig. Toen ze genoeg moed verzameld had tikte ze me aan. Ze wilde op de foto. En toen ik haar de foto liet zien rende trots als een pauw terug naar haar vader, mij aan een arm meetrekkend.

'420127' door bertholthuis '420127' door bertholthuis

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Dubbel portret

bertholthuis

Nog steeds het zelfde dorpje. Het was voor mij de laatste keer India, ik zal er nog een paar plaatsen van de laatste trip. Daarna uit het archief.

'355667' door sschieck '355667' door sschieck

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Mooie opa!

sschieck

Tijdens een wandeling kwamen we bij een heel klein huisje waar een verzameling mannetjes stond te staan. Helemaal dik ingepakt tegen de kou stond deze mooie opa rustig voor het raam rond te kijken. Hij had van die mooie glimwangetjes en past zo mooi voor dat raam met die broodjes. Hij blijft een mooie herinnering.

'418516' door bertholthuis '418516' door bertholthuis

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Wachten op de bus

bertholthuis

Deze meisjes stonden te wachten op de bus richting stad, van uit de auto kun je mooie foto's maken van de mensen onderweg. De bussen die jou passeren hebben geen glas in de ramen, daar zie je altijd de mooiste personen zitten

'243874' door Emmmy '243874' door Emmmy

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Nieuwsgierig meisje

Emmmy

Een wandeling door de straten van Bangalore (of elke andere Indiase plek) is altijd een beleving op zich. Er gebeurt van alles en er is van alles te zien. Al struinend door de straten kwam dit meisje nieuwsgierig naar me toe. Aan de ene kant een beetje verlegen maar aan de andere kant ook wel heel geinteresseerd in de camera. Ik heb een hele reeks fotos gemaakt, maar vond dit toch wel de meest schattige naast al die geparkeerde brommertjes.

'420120' door bertholthuis '420120' door bertholthuis

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Portret

bertholthuis

nog een portret van een van de ouders uit het dorp. als ikm dan terug komm uit Bangalore krijgen ze altijd een afdruk. Op deze manier heb ik daarna steeds kunnen fotograferen in het dorp.

'275322' door clairerodenburg '275322' door clairerodenburg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Jongen voor zijn huis

clairerodenburg

Tijdens het rondlopen in India zie je altijd veel mensen op straat. Dit jongetje stond voor zijn huis en ging echt poseren voor de foto. Was erg trots op zijn huis.

'114688' door reinierniethier '114688' door reinierniethier

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Bangalore

reinierniethier

Crappy wegen middenin de moessoen

'100263' door JVersteeg '100263' door JVersteeg

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Indian Sorrow 4

JVersteeg

Ik kwam een groepje straatkindertjes tegen in het zuiden van India, in de buurt van de stad Bangalore Zij sleepten hun kleine babybroertje mee, met het doel die dag zoveel mogelijk eten en centjes bij elkaar te verzamelen. Dit meisje is een van de ouderen, maar zelf natuurlijk nog piepjong...

'247044' door justinschaufeli '247044' door justinschaufeli

IndiaBangalore

IndiaBangalore

Poseren op het strand

justinschaufeli

wandelend over het strand ergens in de burt van Goa kwam ik deze 2 vrouw tegen met een kindje.