Bangalore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bangalore image

Bangalore

Bangalore
India
Sylopreis

rondreis van 3 weken door Zuid India

Nog 12 dagen en dan mag ik eindelijk weer op reis.
Het visum is binnen en de inentingen zijn weer up to date.
Nu wordt het aftellen, tjonge wat ben ik toe aan een heerlijke vakantie. Een jaar wachten is ook eigenlijk veel te lang. Maar ben al blij dat ik 1 keer per jaar een nieuw land(of een stukje ervan)kan gaan ontdekken. Benieuwd naar de cultuur en natuur van Zuid India.
Ga samen met een reis vriendin die ik 2 jaar geleden op mijn rondreis door Equador en de Galapagos eilanden heb ontmoet.
We hebben een individuele rondreis van 3 weken samengesteld uit bouwstenen bij Travel Marker. Daar nog wat kleine veranderingen in aangebracht zodat we de laatste dagen nog even heerlijk kunnen bijkomen aan het strand.
We hebben een prive chauffeur voor 3 weken en hoop dat die ons nog wat goede tips kan geven onderweg en dat hij ons nog wat bijzondere plekjes kan laten zien die van de gebaande paden afgaat. Maar ja, dat wordt dus gewoon afwachten.
We starten onze reis in Bangalore waar we niet lang blijven omdat het niet echt een interessante stad is. Ben toch al niet zo van de grote steden op mijn reizen. De volgende plaatsen gaan we bezoeken;
Hassan- Belur- Halebid- Mysore- Mudumalai Wild Reservaat- Ooty- Kochi- Alleppey(kerala backwaters)- Thekkady ( Periyar wildreservaat)- Madurai- Trichy- Thanjavur- Pondicherry- Mamallapuram.
Op internet heb ik natuurlijk al wat rond gekeken. Maar niet teveel, het is leuker om alles daar te zien en te ontdekken. Voor onderweg heb ik de Nelles gids India zuid. Die is niet tegroot en zwaar om mee rond te zeulen.

Het aftellen is begonnen......het kan niet snel genoeg gaan!