Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blauwstaartbijeneter in Laokhowa-Burhachapori Wildlife Sanctuary

Assam,
India


We zijn te vroeg.
We moeten het doen met een paar honderd inplaats van duizenden.

Elk jaar zo rond half april komen duizenden blauwstaartbijeneters naar een veld in het Laokhowa-Burhachapori Wildlife Sanctuary.
Gelukkig voor ons zijn er aan het begin van de maand genoeg om ons voor te kunnen stellen hoe het er een paar weken later aan toe gaat. De vogels vliegen aan alle kanten om ons heen in een continue strijd om het beste plekje. En om indruk te maken natuurlijk.

Een enkele keer gaat er eentje mooi stilzitten voor de overuren makende camera.

Laokhowa-Burhachapori bevindt zich op zo'n 30 kilometer van Nagaon in centraal Assam. Het reservaat maakt deel uit van een corridor die het wereldberoemde Kaziranga Nationaal Park verbindt met Orang N.P. en Pobitora Wildlife Sanctuary

Helaas is tijdens de jaren van grote onrust in Assam al het wildlife gestroopt in dit gebied. Locale NGO's en het WWF en IFAW doen verwoede pogingen om het reservaat in oude luister te herstellen. Loakhowa heeft met het fraaie landschap de potentie om net zo'n toeristentrekker te worden als Kaziranga. Nu bezoekt slechts een enkeling het gebied tijdens een natuurreis naar noordoost India.

Een aanrader is om te verblijven in de Inspection Bungalow van het Forest Department. Na zonsondergang geniet je luisterend naar de geluiden van de jungle van honderden vuurvliegjes die om je heen dansen. Een mooi moment om op de veranda een nipje te nemen van je, zelf meegenomen, borrel.

Het reserveren van de bungalow vereist het hebben van goeie connecties. Wie belangstelling heeft kunnen wij helpen , we kennen de juiste mannetjes.