Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indische Neushoorn in Bagori Range.

Assam,
India


Kaziranga National Park is één van de beste plekken om de bedreigde Indische neushoorn te spotten. Circa 2/3 van de wereldpopulatie leeft in dit reservaat.

Die status heeft een nadeel: het kan erg druk zijn, vooral tijdens lokale vakanties. Met name de twee centrale sectoren Kohora en Bagori worden dan overstroomd door hordes Indiërs die even een neushoorn willen zien. Mijn tip, en die heb ik al eerder gegeven, is dan ook om deze gebieden te vermijden. Wij geven zelf de voorkeur aan het rustigere Agaratoli helemaal in het oosten van Kaziranga of het onbekende maar o zo mooie Burapahar aan de westkant.

Een toch plaats ik op deze World Rhino Day een foto van een neushoorn in de Bagori Range. Want ook dit deel van het reservaat is te mooi om niet te bezoeken. Dat is mijn echte tip: Ga minimaal 3 dagen naar Kazi en bezoek alle ranges. Het verschil in beleving, wildlife en landschap blijft ons verbazen. En misschien is dat wel de echte tip: blijf terugkomen..........

Kaziranga ligt op 4 uur rijden ten oosten Guwahati. Het seizoen loopt van begin november tot eind april. Dhansiri Eco Camp van filmer Gautom Saikia is een unieke plek om te verblijven. Het bestaat uit eenvoudige bamboehutten in de stijl van de lokale Mishing.

Info:
http://www.ourwildindia.net/kaziranga.html
http://www.ourwildindia.net/goutam.html
.