Jakhalzen op vliegveld Delhi image
Jan-Petra

Jakhalzen op vliegveld Delhi

Afgelopen maandag hebben jakhalzen, varanen en roofvogels voor fikse vertragingen gezorgd op het vliegveld van New Delhi. De beesten hadden zich op de start- en landingsbanen verschanst om op te drogen na de eerste moessonregens.

Een uur lang kon geen vliegtuig vertrekken of landen op Indira Gandhi Airport. Ongeveer honderd vluchten hebben last gehad van de beestenboel op de baan. Dierenbeschermers slaagden er uiteindelijk in de baan weer vrij te krijgen. De gevangen dieren worden overgebracht naar een wildopvang.

Professioneel team
De luchthaven heeft een professioneel team aangesteld om in dergelijke situaties kordaat op te treden. Vermoedelijk zijn de dieren door gaten in de omheining geglipt. De hekken rondom het vliegveld worden nu gecontroleerd om te voorkomen dat dit nog een keer zal gebeuren.

Niet de eerste keer
Gedurende de moesson komen veel vogels en dieren uit hun schuilplek en trekken naar de stad. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, in het verleden hebben apen en pauwen het vliegverkeer op de luchthaven van New Delhi ook op zijn kop gezet.