VIDEO: Superluxe treinreis image
Smckle

VIDEO: Superluxe treinreis

Houd je niet zo van de drukte in de treinen van India en wil je je laten vervoeren op een koninklijke manier? Sinds kort kan je in Maharajas' Express in comfort en luxe heel India doorkruisen.

Maharajas' Express heeft plaats voor 84 passagiers. In de trein zijn suites met privébadkamers en televisies. De trein heeft grote ramen voor panoramische uitzichten. Ook zijn er een bar en twee restaurants aanwezig waar je westers en Indiaas kan eten. Zelfs internet en DVD-spelers zijn in de trein te vinden.

Voordelen

Het voordeel van deze nieuwe service is dat deze trein de verschillende deelstaten van India doorkruist, terwijl de andere lijnen beperkt zijn tot de individuele staten. Er zijn vier verschillende reizen die je kunt boeken: Princely India, dan stap je op in Mumbai en reis je naar Delhi. Royal India, dan vertek je vanuit Delhi en reis je naar Mumbai. In de reis Classical India vertrek je uit Delhi en kom je uiteindelijk aan in Calcutta. En tot slot Celestial India, hierbij stap je op in Calcutta en reis je naar Delhi.
Treinen in India staan bekend om overvolle coupés, vieze toiletten en berovingen, in Maharajas' express zul je hier uiteraard geen last van hebben.


Prijzen

Het zijn weliswaar wel dure ritten. Dit hotel op wielen kost per nacht ongeveer € 600. De duurste suite in Maharajas' Express kost maar liefst €1800. De prijs is inclusief maaltijden, drankjes, butlerservice en een aantal excursies.
De meeste gasten die de trein geboekt hebben zijn van Briste afkomst. Daarnaast boekten een aantal Russen, Chinezen en Amerikanen de trein. Eén van de eerste passagiers die de treinreis heeft gemaakt is de Nederlander Frederik Vermenlen. ' Het is een prachtig avontuur in een romantische setting in moderne luxe en comfort', meldt Vermenlen aan de nieuwsagent AFP.

Andere luxe treinen

Deze trein is niet de eerste superluxe trein voor toeristen. Ook in andere landen kun je een treinrit in luxe maken. De Blue Train in Zuid-Afrika kun je boeken vanaf € 718 per persoon. In Brazilië boek je de Great Brazil Express voor een prijs die varieert tussen de €2500 en €3000 euro.

Boeken

Wil je ook in pracht en praal een treinreis maken, dan kun je de reis door India boeken via Ritl.com


Neem hier alvast een voorproefje





Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.