Niet meer topless in Goa image
Smckle

Niet meer topless in Goa

Schaarsgeklede toeristen die zonnen op de stranden van Goa moeten meer kleding aan. De lokale overheid deelt boekjes uit aan toeristen waarin gevraagd wordt of ze niet meer naakt op het strand willen liggen en wat meer textiel willen aandoen op straat.

Dit gebeurde nadat Russische toeristen ervan beschuldigd werden een slechte impressie achter te laten op de lokale bevolking. Ook lieten zij een verschrikkelijke indruk achter voor de kinderen door halfnaakt door Goa - de deelstaat in India - te dwalen.

De gids

In het boekje staat dat naaktvertoningen op stranden en publieke plaatsen verboden zijn. Ook raadt de gids aan om niet met een schaarsgekleed bovenlijf op de fiets te stappen. 'Als je twijfelt vraag dan advies aan de plaatselijke bevolking, vooral als het gaat om topless zonnebaden', aldus de gids. Daarnaast staan er waarschuwingen in over het in bezit hebben en dealen van drugs. Het informatieboekje is verkrijgbaar in het Engels en Russisch, omdat de meeste bezoekers in Goa uit deze landen komen. De Duitse versie staat op de planning.

Tolerantie

Volgens toeristenbureaus zijn Indiërs in Goa over het algemeen tolerant tegenover de meer informele Europese manier van kleden. Maar bezoekers moeten wel denken aan de religieuze en culturele waarden en normen van het land.

Reclame

De voormalig Portugese kolonie trekt veel toeristen aan met haar uitgestrekte stranden, nachtelijke feesten en relaxte levensstijl. In januari heeft de lokale autoriteit al een verbod gelegd op promotiereclame voor Goa met modellen in bikini.



Foto door: Elkehuub.reisreporter.nl

Lees meer over India in columbus editie 13 en editie 14

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.