Luipaard belandt in waterput image
Marieke1983

Luipaard belandt in waterput

Inwoners van de plaats Guwahati in India kregen de schrik van hun leven toen ze voor het ontbijt water uit de lokale put wilden halen. Een nieuwsgierig luipaard was namelijk ’s nachts tijdens zijn jacht in de put gevallen.

Bewoners van de wijk Sonaighuli kunnen inmiddels weer opgelucht ademhalen, want het dier is door boswachters uit de put getrokken. Zij zagen het luipaard toen ze vroeg in de ochtend water wilden halen. Daarop stelden zij de plaatselijke politie op de hoogte die op haar beurt de andere boswachters informeerde.

Getuige
‘We belden de politie en vertelden dat er een luipaard in de put zat. Op hun beurt informeerden zij de andere boswachters,’ aldus Ajot Patwari, een getuige. Experts verdoofden het beest eerst en kregen het vervolgens voor elkaar hem naar boven te hijsen.

Oorzaak
Wilde dieren die een bevolkt gebied binnendringen, zijn niets nieuws onder de Indiase zon. Er zijn al veel voorbeelden van dieren die stedelijke gebieden te dicht naderden en gevangen zijn genomen. De grootste oorzaak is het platbranden van bossen, waardoor de natuurlijke habitat van de dieren bedreigd wordt.

Bekijk de video van de reddingsactie:



Foto 'Luipaard' door patriesje.reisreporter.nl