India Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Singles leggen weg naar liefde

Gepubliceerd: 07 mrt 2009
0

Meer dan honderd ongetrouwde dorpelingen in de Indiase Bihar regio leggen in een razend tempo een weg aan om een potentiële huwelijksmarkt te ontsluiten.

Het onderontwikkelde plaatsje Barwaan Kala, in het westen van Bihar, ligt hoog in de bergen en staat bekend als het 'vrijgezellendorp’. De laatste bruiloft had vijftig jaar geleden plaats. 121 Bewoners tussen de 16 en 80 jaar zijn naar eigen zeggen vrijgezel ten gevolge van de afgelegen locatie van het plaatsje. Het dichtstbijzijnde politiebureau en ziekenhuis liggen beide 45 kilometer verderop.

Gebroken gelofte
Politicus Ram Chandra Singh Yadav beloofde de 1500 dorpelingen in verkiezingstijd dat hij niet zou trouwen voordat de weg er zou liggen. Na zijn aantreden in 2005 trouwde hij binnen een jaar. Volgens de opportune Yadav gaat het om beschermd gebied, waardoor de aanleg van een weg illegaal is.

Road to Love
Niettemin hebben de vrijgezellen nu zélf de spades opgenomen en in de afgelopen anderhalve maand al drie kilometer weg aangelegd. ‘We maken hem snel af en daarna hopen we ooit te trouwen zoals anderen,’ aldus latent bruidegom Sheo Kharwar (28).

deel dit artikel met je vrienden:
Meer India artikelen
Handige Tips
Topdeal: binnenkort vlieg je voor € 150 naar India. Lees hoe

29 sep 2017, Het beloven gouden tijden te worden voor iedereen die aast op goedkope vliegdeals naar ver weg gelegen bestemmingen. Zo vlieg je met Norwegian al voor € 150 de Atlantische Oceaan over en binnenkort voor hetzelfde bedrag naar India. Als dat geen ...

0
Reisnieuws
In dit land heb je als vrouwelijke reiziger voorrang

12 aug 2017, In sommige landen is de kans dat solo reizende vrouwen het slachtoffer worden van aanranding groter dan in andere. Ze hebben er schoon genoeg van in een van de grootste landen van Azië. Verschillende vervoersbedrijven riepen daarom nieuwe regels ...

0
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.