Andaman eilanden

Het goedkope Bounty-eiland alternatief; Andaman Eilanden

Wie kent ze niet de mooie plaatjes van witte stranden, blauwe zee en enorme palmen. Meestal hangt daar een behoorlijk prijskaartje aan. Een fantastich alternatief zijn de Indiase Andaman-eilanden. Ook hier vind je de mooie stranden (Beach No. 7) en prachtig weer. Maar dan voor Indiase prijzen en.......het Indiase eten. Een heerlijke eilandengroep waar je kan luieren, wandelen, duiken en snorkelen. En omdat de lokale bevolking niet totaal afhankelijk is van het toerisme ook 'hassle-free'!!!
De Andaman-eilanden zijn te bereiken via Kolkata (Calcutta) en Thailand.
Gewoon een keer doen!!!
1
7

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
4882
Geplaatst op
06 Jan 2009
Land
Bestemming
Categorie
Bijzondere locatie
Laat kaart zien
 

7 reactie(s) bij "Het goedkope Bounty-eiland alternatief; Andaman Eilanden"

 • profile image comment

  @MH Ik ben vorig jaar ook naar de Andamanen geweest en kan je er dus wel wat over vertellen. Je kan inderdaad naast Kolkatta ook vanaf Chennai vliegen. Indian Airlines, Jet, JetLite en Kingfischer vliegen vanaf Chennai. Een retourticket heb je al van een 125 Euro per persoon. Verblijf in Port Blair is voor Indiaas prijsniveau vrij duur, op Havelock Island kan je al voor een paar euro per nacht terecht, net afhankelijk van de luxe die je wil. De goedkoopste en meeste resorts op Havelock Island liggen aan de Noord zijde van het eiland. Feitelijk is het een lange lint van resorts met allerlei soorten hutjes. Deze kant van het eiland is het meest toeristisch. Aan de Zuidzijde van het eiland )bij beach 7) ligt één [url=http://www.barefootindia.com]resort[/url] en een camping. Daar is het veel rustiger. Het resort is duurder dan de andere resorts maar het geld dubbel en dwars waard. Aan die zijde van het eiland kan je nog wakker worden met het geluid van het oerwoud en de golven en als je vroeg op bent heb je een kilometer tropisch zandstrand voor jezelf. Wat betreft vaccinaties, toen ik bij de GGD was konden ze me niets vertellen. Ik moest zelfs op de wereldkaart aanwijzen waar het lag. Ik heb er in ieder geval geen last gehad van muggen of dergelijke. De beste reistijd is denk ik wel tussen November en Mei. Dat is in ieder geval de drukste tijd.

  Door SummerRain • geplaatst op 2010-09-03 11:38:54
 • profile image comment

  Wij zijn van plan om in februari 2011 de Andaman eilanden te bezoeken. Ik kan echter maar weinig info vinden. Omdat jij daar geweest bent, zou ik jou graag wat vragen willen stellen. Bijvoorbeeld: Kun je daar naar toe vliegen vanaf Chennai? Wat kost een ticket ongeveer? Is het verblijf op de Andaman eilanden duur? (wat betaal je voor een basic overnachting) Zijn er veel toeristen of is het nog lekker rustig?

 Wat is het beste reisseizoen? Moet je malarone slikken? Sorry...best wel wat vragen dus. Hopelijk kun je me wat meer vertellen over Andaman

  Door MH • geplaatst op 2010-06-22 18:58:58
 • profile image comment

  Het voormailge strafkolonie van de Britten staat bij mij ook hoog op mijn verlanglijstje.

  Door RJagram • geplaatst op 2009-12-23 00:44:59
 • profile image comment

  dit lijkt me wel wat!

  Door jeannette • geplaatst op 2009-11-14 19:05:46
 • profile image comment

  Prima tip!

  Door gorke • geplaatst op 2009-11-01 14:56:59
 • profile image comment

  Hele goede tip Eric. Als we ooit naar Inia gaan (wat ik wel hoop) lijkt het me zeker leuk om er een bezoek aan de Andamanen aan vast te knopen.

  Door whelder • geplaatst op 2009-09-09 21:02:12
 • profile image comment

  wauw, dat klinkt goed! heet het echt beach nummer 7 overigens??

  Door vlinder • geplaatst op 2009-07-28 08:54:22

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.