Ajabgarh Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Ajabgarh

India kent drie seizoenen: het hete seizoen (zomer), het koele seizoen (winter) en het moessonseizoen (regentijd). Reizen door Noord-India doe je het beste van september t/m maart. Het is er dan tussen de 20 en 30 graden en je hebt weinig kans op neerslag. Tijdens onze zomervakantie is het moessontijd in India. Dat betekent dat het elke dag wel even regent, maar vaak zijn die buien van korte duur. Mei en juni is het zweten geblazen, in Delhi kan het kwik oplopen tot zo’n 45 graden. 

 

Beste reistijd voor India

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-India:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-India: De gemiddelde temperatuur en neerslag in West-India:
Met grote regionale verschillen zijn de beste, algemene reismaanden voor India december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De Indiase kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stormen en vloedgolven.