Agra foto's & tips

'490136' door silly '490136' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Monument van de liefd

silly

Een bezoek aan de Taj Mahal is een must voor iedereen die naar India reist.De beste tijd om de Taj Mahal te bezoeken is vroeg (erg vroeg) in de ochtend. De temperaturen zijn dan nog aangenaam en het is er nog niet druk.De Taj Mahal wordt ook wel eens het grootste monument voor de liefde genoemd. Het is namelijk een mausoleum dat Sjah Jehan voor zijn overleden vrouw Mumtaz liet bouwen. Zij stierf in het kraambed tijdens de bevalling van haar 14e kind. De bouw duurde maar liefst 17 jaar.Deze dame kwam ik daar tegen ..verlegen deed zei haar ogen dicht met een glimlach om haar mond.

'552688' door chateau '552688' door chateau

IndiaAgra

IndiaAgra

Dame in rood in Agra.

chateau

Het Agra fort is één van de bezienswaardigheden in Agra. Het was de voornaamste verblijfplaats van de keizers van de Mughal dynastie tot het jaar 1638. Ook staat het op de Unesco World Heritage sites. Na even gewacht te hebben kwam deze dame in het rood aangelopen. Voor mij hét moment om te klikken. Wil je de mooie gebouwen binnen het Agra fort vastleggen met weinig of geen toeristen probeer dan een paar uur na openingstijd (open van sunrise tot sunset) binnen te gaan. Het licht is dan ook mooi.

'553209' door marcvankessel '553209' door marcvankessel

IndiaAgra

IndiaAgra

Jungle book aan de...

marcvankessel

Voor € 3 kun je een bootje huren die je over de Yamuna river naar de achterkant van de Taj Mahal brengt. Op die manier zie je het prachtige mausoleum in een ander perspectief en dat ook nog zonder een enkele toerist. Je kunt er ook voor kiezen om nog verder naar links te varen. Daar tref je een vervallen tempel aan die gedeeltelijk is overwoekerd door de dichte vegetatie. Het deed me een beetje denken aan een beeld uit Jungle Book. Met wat fantasie zie je Mowgli lopen langs de oever, gevolgd door Baloe, terwijl Oetang Louie onderuitgezakt op het bordes van de vervallen tempel zit.

'503865' door hbplaatjes '503865' door hbplaatjes

IndiaAgra

IndiaAgra

Flink op leeftijd

hbplaatjes

Deze foto is genomen bij de Taj Mahal. De oude dame liep er met twee dochters. Ze kwamen vragen of ik een foto wilde maken van hun moeder. Waarom snap je dan nooit helemaal, maar toen ik moeder zag vond ik het een prima idee. Het werd 1 foto, want daarna was moeders het zat.

'490170' door silly '490170' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Geluk

silly

Deze dame was in gezelschap van het vorige stel op de foto die ik zojuist plaatste. Met haar prachtige lach en mooie gekleurde sari keek ze stralend in de camera...aan haar gezicht zie je dat ze een zwaar leven heeft gehad... maar zoveel geluk uitstraalt.

'540483' door MarcelvanBalken '540483' door MarcelvanBalken

IndiaAgra

IndiaAgra

Bekijk de Taj Mahal..

MarcelvanBalken

De Taj Mahal in Agra (India) behoort tot een van de beroemdste toeristische trekpleisters en iedereen die er komt maakt bijna dezelfde foto.... van de voorkant. Maar de achterkant van de Taj Mahal is zeker zo boeiend. Daar ligt de rivier (als er tenminste water in staat) en zie je de lokale bevolking gewoon aan het werk met de Taj Mahal op de achtergrond. En zonder al die andere toeristen in beeld...

'504368' door silly '504368' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Fris en fruitig

silly

In Agra heb je buiten de prachtige Mahal ook een hele leuke en bijzondere markt. Je ziet hier het dagelijkse leven van de mensen, alles zag er hier erg fris en gezond uit.

'503871' door Rhodaxx '503871' door Rhodaxx

IndiaAgra

IndiaAgra

Bijgebouw Taj Mahal

Rhodaxx

In tegenstelling tot de Taj Mahal zijn alle bijgebouwen, inclusief de toegangspoort, nog voor het grootste deel opgetrokken uit rode zandsteen, een frequent voorkomende zandsteen in de buurt van Agra. De bijgebouwen zijn minder versierd dan het mausoleum zelf, maar getuigen nog steeds van een sublieme afwerking en schoonheid. Zo werd een prachtig contrast gecreëerd tussen de witte elementen uit klassieke steen en de rode zandsteen. De bouw van de bijgebouwen en de toegangspoorten zouden zo'n 6 jaar in beslag genomen hebben tegenover 12 jaar voor het mausoleum zelf.

'493516' door silly '493516' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Lief koppie

silly

India, het land van de geuren en kleuren..je raakt hier niet uitgekeken....Wij zijn er maar een 10 dagen geweest ....... ongelooflijke inspiratie .. ik wil gauw terug :) Dit kleine meisje keek mij met haar grote ogen aan toen ik een foto nam...

'547571' door gorke '547571' door gorke

IndiaAgra

IndiaAgra

Moskee Agra

gorke

Aan de (naar Mekka gerichte) westzijde van de Taj Mahal bevindt zich een moskee. De Taj Mahal is een van de bekendste gebouwen op de Wereld erfgoedlijst van de UNESCO waar hij sinds 1983 op vermeld staat.

'531879' door deerik '531879' door deerik

IndiaAgra

IndiaAgra

Niet 1, maar 2!!

deerik

Ik word al blij van 1 ijsvogel, laat staat van 2!! Deze White-troated Kingfishers, zaten samen te posten op een dode boom in het Keoladeo NP. Het is een vrij grote ijsvogelsoort met een lengte van 28cm. Het Keoladeo NP is een erg goed toegankelijk park, vlakbij Agra. Je gaat er samen met een gids op een riksja doorheen. De meeste tijd loop je echter naast je riksja om links en recht naar de waterrand te lopen om een van de vele watervogels te fotograferen.

'505544' door Nick1982 '505544' door Nick1982

IndiaAgra

IndiaAgra

Taj Mahal

Nick1982

Na de ingang waar Indiërs staan om je te vertellen wat voor prachtige foto je kunt maken van de Taj Mahal met reflectie in het water. Heb je daarna alle rust om rond te lopen en zelf plekjes te zoeken. Hier de welbekende Taj Mahal gefotografeerd vanuit een bijgebouw van de Taj Mahal.

'513139' door Fransvdg '513139' door Fransvdg

IndiaAgra

IndiaAgra

Taj Mahal in de vroeg

Fransvdg

Dit was mijn eerste kennismaking met de Taj Mahal: 's morgens vroeg, omdat er dan nog maar weinig mensen zijn. Het nadeel was wel dat de zon nog kracht moest krijgen en de warme witte kleur van het mausoleum nog niet tot zijn recht kwam. Maar onze gids had gelijk: er waren nog maar heel weinig mensen voor ons....... Voor de mensen die het verhaal over de Taj Mahal niet kennen: hier rust de geliefde vrouw van Shah Jahan. Zij overleed tijdens haar veertiende bevalling - in 1631. De Shah was overmand door verdriet en liet tussen 1632 en 1648 dit prachtige bouwwerk maken.

'563836' door marcvankessel '563836' door marcvankessel

IndiaAgra

IndiaAgra

De Taj Mahal vanaf de

marcvankessel

Voor € 0,50 kan je met een voetveer de Yamuna rivier oversteken. Betaal je echter iets meer (€ 3,00), dan is de schipper bereid om achterlangs de Taj Mahal te varen. Op die manier zie het prachtige mausoleum in een ander perspectief en zonder de duizenden toeristen.

'532481' door ReneeCombe '532481' door ReneeCombe

IndiaAgra

IndiaAgra

Vanuit de Taj Mahal

ReneeCombe

Vanuit de Taj Mahal heb ik deze foto gemaakt. Een magische en inspirerende omgeving waar zoveel mooie plekken en hoekjes zijn om prachtige foto's te maken.

'494444' door afrika '494444' door afrika

IndiaAgra

IndiaAgra

Er is meer in Agra...

afrika

Buiten de Taj Mahal waar uiteraard iedere bezoeker naar toe gaat, zijn er nog vele andere leuke dingen te doen in Agra. O.a. een bezoek aan de moslimwijk of een van de markten, waar deze foto genomen is.

'489655' door silly '489655' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Boze blik

silly

Deze man kwam ik tegen bij het rode fort in Agra. Hij stond met een bezem alles schoon te vegen. Ik vroeg of ik een foto mocht maken, en hij keek mij zo aan...

'502088' door silly '502088' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Stralend

silly

Aan weerszijden van de Taj Mahal staan twee moskee's , vergeleken met het mausoleum zijn de moskee en zijn spiegelbeeld, het gasthuis aan de andere kant, relatief bescheiden versierd. Toch zijn ook hier de versieringen van hoge kwaliteit en met veel liefde voor detail uitgevoerd. Net als de muren van het complex en de poortgebouwen zijn ze goeddeels gebouwd met rode zandsteen die in de omgeving veel te vinden is.Deze mooie dame kwam voorbij het lachte stralend..

'498824' door hbplaatjes '498824' door hbplaatjes

IndiaAgra

IndiaAgra

Boze makaak

hbplaatjes

Bij de Taj Mahal liep een grote groep makakken. De zon kwam net op en wierp een warm licht op de beestjes. Uiteraard kregen ze al snel belangstelling van de bezoekers. Ze liepen over het hek langs de rivier. Deze moeder liet duidelijk merken dat er afstand gehouden moest worden naar haar en haar jong.

'489537' door hbplaatjes '489537' door hbplaatjes

IndiaAgra

IndiaAgra

Taj mahal gratis in..

hbplaatjes

De Taj Mahal is het bouwwerk van India. De prachtige historie is al vaak beschreven. Als je dit monument in werkelijkheid ziet is het adembenemend. Veel informatie is ook te vinden op de officiële website www.tajmahal.gov.in. Hier is bijvoorbeeld te lezen dat de entree 750 rupees pp is. Dat is afhankelijk van de koers ruim € 10,-. Een mogelijkheid om de taj mahal gratis te zien bestaat er ook. Je moet dan naar de andere oever. Je mag dan niet recht voor de taj mahal komen, want daar moesten we ook betalen (100 rupees pp). Maar als je er schuin voor wilt staan dan is het gratis. Deze foto is genomen van het gratis punt tegen zonsondergang. De zon (die verder naar rechts staat) gooit mooi warm licht over de Taj Mahal. De lucht kleurde licht oranje (we hadden op meer gehoopt) en maakte het een mooi geheel vonden wij.

'548853' door hbplaatjes '548853' door hbplaatjes

IndiaAgra

IndiaAgra

Binnenplaatsje in Agr

hbplaatjes

Natuurlijk is Agra de stad van de Taj Mahal en daar moet je zeker naar toe. Verder zijn er in de stad het Fort en zijn er vele tempels te bezoeken. Vergeet echter ook niet om zo maar rond te dwalen in de oude stad. Daar is ook altijd wel wat bijzonders te zien. Tijdens een wandelingetje sloegen we een hoek om en links was een heel klein binnenplaatsje. Daar zat deze opvallende en zeer vrolijke man, net buiten de deur en omgeven daar verweerde steen. Geen idee waarom hij er zat, misschien was hij er zelf gaan zitten of misschien was hij er neer gezet. Hoe dan ook hij was vrolijk, had een prachtige bril op en ging graag op de foto.

'512487' door Fransvdg '512487' door Fransvdg

IndiaAgra

IndiaAgra

Vrachtvervoer

Fransvdg

In India zul je op straat heel vaak iets verrassends tegenkomen, zoals hier een kameel met een kar vol stoelen. Zo te zien wordt er een belangrijke bijeenkomst voorbereid. (Dit is een gescande dia.)

'515002' door silly '515002' door silly

IndiaAgra

IndiaAgra

Naqqar Khana moskee

silly

Honderden jaren hebben reizigers en dichters lofzangen op de Taj Mahal gehouden, waarvan het silhouet synoniem is voor heel India. De Taj Mahal ligt in de Noord-Indiase stad Agra, in de staat Uttar Pradesh aan de oever van de heilige Yamuna rivier.De moskee aan de westkant van de Taj Mahal en zijn spiegelbeeld, de Naqqar Khana aan de oostkant volmaken het harmonisch geheel. Alle gebouwen zijn qua verhoudingen op elkaar afgestemd. Samen met de andere bouwwerken lijkt de Taj Mahal op op een schone prinses omringd door vier hofdames.

'524231' door RReintjes '524231' door RReintjes

IndiaAgra

IndiaAgra

De fietsenmaker van..

RReintjes

Langzaam reed onze bus door de stad Agra (bekend van de Taj Mahal), goed kijken en op tijd knippen. De fietsenmaker kwam in beeld dus de camera stond startklaar voor een opname.