Tbilisi reisblogs

Georgische Tblisi kort verhaal

smilingfred was er (tot 27 okt 2009) Gepost op 27 okt 090 reactiesFred Vorstenbosch in Tblisi - Georgië - Europa.

Inmiddels ben ik 6 x naar Georgië, gelegen in de Caucasus in Europa geweest. In de planning staat, dat ik in 2009 er weer heen zal gaan.
Wat zoek je in hemelsnaam in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, zou je me kunnen vragen. Tbilisi is een geweldige oude - , historische - en mooie stad, waar veel te zien en te beleven is. Tbilisi stad, is gelegen op het kruispunt van Europa en Azië, dat kan je echt zien en voelen. In de hoofdstad zijn duizenden Georgische Orthodoxe kerkjes, kerken , kloosters en kloostertjes te bezoeken. Bezoek ze niet allemaal, wel een paar. Ik ben naar het Shavnabada klooster geweest op een Zondag en leerde daar de kloosterlingen als mijn vrienden kennen. Het Shavnabada Klooster is iets buiten Tbilisi gelegen. Je kan er met de bus heengaan en dan ongeveer 3 kilometer bergopwaarts heen wandelen, of gewoon meeliften met andere kerkbezoekers. Kom je daar aan, doe dan de groeten aan vader Shio. De kerkdiensten duren circa 3 uren lang, maar je mag er gewoon weer uitlopen, als je dat te lang vind. Na de dienst heb je kans om in de refter met de monniken mee te eten, zeker als je verteld dat je uit Holland komt.
Buiten het kerkelijk leven, heeft Tbilisi veel cultuur en gezellige winkels, waar alles te koop is, tegen zeer interessante prijzen.
Het stokoude - en soms vervallen gedeelte van de oude binnenstad is bijna al geheel gerenoveerd en teruggebracht in de oude stijl zoals dat vroeger was. Frisse - en vrolijke kleuren domineren nu de stad. Bezoek ook het kasteel dat uittorent boven de stad.
Uitgaan kan je als de beste in Tbilisi. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de jazzclub, de vele kleine - maar zeer fijn van smaak en goed ingerichte restaurantjes, waar het overigens heel lekker eten is. Probeer is de Kinkali, een lokale lekkernij. Bezoek een schouwburg, klassieke concerten, en niet te vergeten de grootse show in het ronde theater waar vurige dansen en ingetogen shows worden gegeven. Beslist meer dan de moeite waard.

De Georgiërs zijn zeer open mensen en zoeken en vinden vriendschap. De jongeren spreken buiten het Georgisch (een aparte taal en een aparte manier van schrijven) vaak ook Engels. .

Kom en ga naar Georgië en laat je verrassen.

De wijn is meer dan perfect. Men heeft er een speciale manier om te proosten. Dit gebeurt via de zogenaamde toostmeester, meestal de oudste - en belangrijkste in de groep van aanwezigen. Hij proost op alle onderwerpen (wel per stuk) die voor hem en anderen van belang zijn. Per onderwerp wordt er een heerlijke beker wijn bij gedronken en zoals het hoort, er wordt ook volop gegeten.

Misschien komen we elkaar dan tegen en zullen, met of zonder toostmeester, elkaar een gezond en gelukkig en verschrikkelijk leuk leven toe proosten.


Fred Vorstenbosch 14.02.2009


smilingfred Positie 30186 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.