Georgië stekker

Georgië – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Georgië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Georgië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Georgië gebruikt kunnen worden zijn : Type C en F
Stekker C
Stekker F

Informatie over Georgië

'1090668' door ejbaaijens '1090668' door ejbaaijens

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Kaukasus

Afgelopen herfst waren wij voor de 4e keer in Georgië. Tbilisi vinden we een heel interessante stad, maar het is ook geweldig om het land in te trekken. Zo is de Georgian Military Highway een prachtige weg om te rijden. We rijden richting Kazbegi via kronkelige wegen door de Kaukasus. Of we op de terugweg willen paragliden ….. Twijfel, twijfel, twijfel. Je moet het toch eens doen? Ja,nee, ja, ….. nee. Toch maar niet. Op de terugweg komen we bij het punt waar de paragliders vertrekken. We wachten een tijd. Twee mensen vertrekken. De wind steekt op en de wolken trekken over de bergen heen. Paragliden is niet veilig meer vanwege de valwinden. De twee op de foto waren de laatsten. Jammer ;-)

'561874' door KHeijlaerts '561874' door KHeijlaerts

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Niet in reisgidsen te

Deze onbekende en verborgen parel wil ik ondanks dat het eigenlijk verborgen moet blijven toch met jullie delen. Het is te mooi! Dit staat niet in de reisgidsen en weten alleen locals te vinden. Het geluk is dat wij een leuke local troffen die ons mee heeft genomen naar deze toffe plek. Als je nog verder naar de Russische grens doorrijd na het bekende Kasbegi kan je ergens aan de linker kant de weg af, een klein weggetje waar je alleen met een 4X4 of te voet overheen kan. Met de 4X4 raak je niet helemaal tot deze waterval maar vanaf het punt dat je echt niet meer verder kunt is het slechts nog zo'n 20min via een smal paadje flink omhoog lopen om bij deze waterval te komen. De wandeling zelf is prachtig, je hoort onderweg steeds meer het water stromen en hebt al mooie doorkijkjes zoals hier op de foto. Verder doorlopen en klimmen tot de waterval is absoluut een must! Je waant je er in het paradijs: Het water is zo schoon en verkoelend en het stort zo voor je neus steil naar beneden, het uitzicht is magnifiek en de kans is groot dat je er alleen bent. Als je weer terug loopt naar het begin kan je de andere kant ook nog op lopen naar een kleinere waterval. Deze is ook erg mooi en de wandeling is iets eenvoudiger.

'348394' door adelheid '348394' door adelheid

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Opstopping

Toen we eind oktober over de Georgian Military Highway reden, van de Kaukasus naar Tbilisi, was het duidelijk net het moment dat de schaapherders hun schapen uit de bergen kwamen halen. Dit zorgde voor nogal wat oponthoud. Keer op keer kwamen we dit soort enorme schaapkuddes tegen, en het leverde wel wat grappige taferelen op.

Bekijk alle Georgië foto's en tips