Kutaisi

Het Gelatiklooster vlakbij de stad Kutaisi was één van de belangrijkste culturele en onderwijskundige centra van oud Kutaisi. Nu zijn er muurschilderingen en manuscripten uit de Middeleeuwen in het oosters-orthodoxe klooster te vinden. Kutaisi is de tweede stad van Kutaisi. Het is de zetel van het Georgisch parlement.

Informatie over Kutaisi

Beste foto's & tips van Kutaisi

'505692' door Graaf '505692' door Graaf

GeorgiëKutaisi

GeorgiëKutaisi

Prachtige fresco's

Graaf

De fresco's in het Gelati klooster (heb ik gisteren een foto van geplaatst) waren echt adembenemend mooi. Heel indrukwekkend, daar heb je graag een halve dag een stijve nek voor over.

'449548' door Graaf '449548' door Graaf

GeorgiëKutaisi

GeorgiëKutaisi

Gelati klooster

Graaf

Het Gelati klooster, waarvan de belangrijkste gebouwen werden opgetrokken tussen de 12de en 17de eeuw, is een goed bewaard gebleven complex, met prachtige mozaïeken en muurschilderingen. De kathedraal en klooster vertegenwoordigen de bloei van de middeleeuwse architectuur in Georgië, tijdens de regeerperioden van Koning David IV “de Bouwer” (1089-1125) en Koningin Tamar (1184-1213). David begon met de bouw van het klooster in 1106, en het was gereed in 1130 tijdens de regering van zijn zoon en opvolger Demetré. De vele fresco’s stammen uit de 17de eeuw. Het hele klooster in omgeven door een stenen muur met de oorspronkelijke toegangspoort in het zuiden. Onder deze poort ligt de graftombe van koning David de Bouwer, hij wilde dat zoveel mogelijk mensen over hem heen zouden lopen. Tegenwoordig ligt de ingang in het oosten. De belangrijkste kerk ligt in het midden van het complex, geflankeerd door de St. George kerk in het westen en de 2 verdiepingen St. Nicolaas kerk en het Academiegebouw erachter.

'435950' door herman m '435950' door herman m

GeorgiëKutaisi

GeorgiëKutaisi

Muzikanten

herman m

Deze twee muzikanten wachten rustig af op een bankje vóór de Bagrati kathedraal in Kutaisi, in grootte de tweede stad van Georgië. Het is gebruikelijk dat deze personen, gekleed in traditionele Georgische outfit, muziek ten gehore brengen vóór en na afloop van een kerkelijke huwelijksceremonie.

Laat kaart zien