Centraal Georgie reisblogs

Borjomi, het genezende water, deel 1

smilingfred was er (tot 28 okt 2009) Gepost op 28 okt 090 reacties

Borjomi - Het gezonde water in Georgia / Europa.

Op het vliegveld van Tbilisi, na de douane, waar ik heel gemakkelijk doorheen kwam met mijn bagage, staat mijn reisbegeleidster Nutsa Jorbenadze op me te wachten.
Een leuke- , jonge meid die zeer serieus met haar toerisme vak bezig is.
Ze weet heel veel van Georgië en zal me dat ook op dit mini reisje laten zien.
De chauffeur neemt mijn bagage over, wat niet veel is voor deze reis, en brengt ons naar een goede luxe auto, die weldra wegzoeft over het beton en later asfalt van de brede wegen die het vliegveld verbindt met de hoofdstad van Georgië, te weten Tbilisi, alwaar mijn hotel is.
De straten in Tbilisi zijn van behoorlijk breed naar zeer smal, van geasfalteerd tot kinderkopjes. Wat opvalt dat vele straten met veel bomen zijn voorzien.
Eenmaal in het hotel aangekomen, drinken we een kop koffie. Ik ga voor eventjes naar mijn kamer om me op te frissen en iets later ben ik weer terug in de receptie, alwaar Nutsa op me staat te wachten.
Samen met Nutsa en de chauffeur, gaan we het onbekende Tbilisi bekijken. Ik ben al verschillende malen in Tbilisi geweest en ben benieuwd naar de onbekende plekken in Tbilisi, daar waar Nutsa en haar vrienden heen gaan en waar het echte Georgische leven zich afspeelt.Vaak weten de toeristen deze gelegenheden niet te vinden.
Nutsa wil mij heel veel laten zien. Hieronder een paar adressen die ik met haar bezocht heb. Ik denk dat deze informatie zeker van nut zal zijn, wanneer U naar Georgië gaat en eens andere dingen wilt zien dan de gebruikelijke zaken
Wij gingen in Tbilisi onder meer naar:
1. 46 Tabukashvili street cafe : " AKO".
2. Very nice restaurant in Digomi : " Monopoli".
3. Erekle street , cafe " Estela" .
4 In Peking street is een interessant cafe, waar lokale mensen culturele feesten houden. Hier kan je een heleboel over Georgië vinden. De naam van het café is Book’s Café.

Wilt u meer interessante adressen hebben, daar waar weinig toeristen komen, mail Nutsa en geef precies op wat u wenst en Nutsa zal vertelleen of dat ook mogelijk is in Tbilisi.

Laat in de avond, moe en voldaan, brengen de chauffeur en Nutsa mij terug naar het hotel. Na nog een afzakkertje, een heerlijk glas rode wijn, met Nutsa te hebben gedronken (de chauffeur mag niet drinken, hij moet rijden) spreken we af om morgenochtend gezamenlijk in mijn hotel het ontbijt te hebben.

De volgende dag. Nutsa zit al op mij te wachten. Niet alle Georgiërs komen altijd op tijd. Nutsa wel. De Georgiërs zeggen me vaak: buitenlanders heb de klok, maar wij hebben de tijd!
Nutsa weet waarvoor ik kom, dat hadden we per @ mail al met elkaar besproken.
Ik kom deze maal eigenlijk en alleen voor Borjomi. Wat ik daarna ga doen, zullen we wel zien.
Ik meer wilt weten over - Het Gezonde Water - . De Georgiërs vertelden me al hierover en gedurende al mijn reizen in Georgië, heb ik vaak van dit minerale water mogen proeven. In bijna elk restaurant krijg je, indien je om mineraalwater vraagt - Borjomi water - te drinken. Licht, met of zonder bubbels, dorstlessend, zoals wij een bekend watermerk in Nederland krijgen, indien je water besteld in de diverse hotels en restaurants.Borjomi water is een groot exportproduct voor Georgië.
Ik ga er van uit dat Nutsa mij en de lezer hierover goed kan informeren.
Ze gaf me, om alvast in de auto te lezen (of later thuis), de volgende informatie.

Borjomi Minerale waters.
De echte verworvenheid van Borjomi, is zijn unieke minerale waters, die zeker kunnen worden vergeleken met andere minerale waters die je in de wereld kunt krijgen.
Het water is van een hoge reinheid en gezonde componenten maken het niet alleen plezierig om het te drinken, maar bieden ook een perfecte bescherming tegen een aantal ziektes door het drinken van dit geneeskrachtig water. Het water is rijk aan diverse noodzakelijke micro elementen voor het menselijke organisme.
Elke bron in de regio van Borjomi wordt gekarakteriseerd door de verschillende chemische samenstellingen en de medische effecten hiervan.
De temperaturen van elke bron kunnen verschillen van elkaar.
Het geneeskrachtige effect op mensen, was reeds bekend in vroegere tijden, te weten vanaf de eerste eeuw na Christus. Het water werd toen al gebruikt om hierin een thermaal bad te nemen. Lange tijd duurde het voordat het Borjomi water weer echt werd herontdekt. Dat was in de 19 e eeuw. Een regiment soldaten was bezig houtgewas te kappen, toen ze de warme minerale bronnen terugvonden temidden van de bossen. Eerst verrast door de lekkere smaak van dit water, hadden de soldaten het er over, dat dit water wel eens zou kunnen helpen bij het genezen van ziekten. Spoedig bereikte dit bericht hun commandant .Ook hij probeerde zijn ziekte te laten genezen door middel van dit Borjomi water. En raadt eens wat er gebeurde, hij werd genezen van zijn aandoening door dit bronwater.
Een aantal gouden medailles en diploma’s, dit naar aanleiding van diverse testen alwaar het water als perfect werd geclassificeerd, verkreeg Borjomi water op verschillende internationale beurzen.
Vandaag de dag is het Borjomi Mineraal water - wereld beroemd - als een medisch - en tafelwater.

smilingfred Positie 29881 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.