Centraal Georgie

Centraal-Georgië barst van de pareltjes die het ontdekken waard zijn. Hoofdstad Tbilisi ligt in het west-centrale deel en Kutaisi in het oost-centrale deel. In het woestijnachtige zuiden van Georgie, bij de grens met Azerbeidzjan, bevindt zich het prachtige kloostercomplex Davit Gareja. Sla ook het historische stadje Mtskheta niet over.

Informatie over Centraal Georgie

Beste foto's & tips van Centraal Georgie

'436599' door herman m '436599' door herman m

GeorgiëCentraal Georgie

GeorgiëCentraal Georgie

Schapen in overvloed

herman m

In Georgië tref je grote kuddes schapen aan. Herders geleiden deze kuddes over verbindingswegen, maar vanwege het geringe verkeersaanbod leidt dit niet tot onoverkomelijke problemen en chaos. Wel levert dit leuke taferelen op. Georgiërs zullen daar mogelijk anders over denken...

'409092' door remski '409092' door remski

GeorgiëCentraal Georgie

GeorgiëCentraal Georgie

Davit Gareja klooster

remski

In het woestijnachtige zuiden van Georgie, bij de grens met Azerbeidzjan, bevindt zich het prachtige kloostercomplex Davit Gareja. Verlaten grotten aan de zuidkant van het complex herbergen fresco's, heiligenafbeeldingen en een sporadische gifslang. Aan de noordkant bevindt zich het nog steeds door monniken in gebruik zijnde Lavra.

'328078' door Fransvdg '328078' door Fransvdg

GeorgiëCentraal Georgie

GeorgiëCentraal Georgie

Klein maar dapper

Fransvdg

Deze foto heb ik gemaakt in Mtscheta, vlakbij de prachtige kathedraal daar. Dit oude vrouwtje kwam, klein maar dapper, de trap af om naar die kathedraal toe te gaan. Ik weet niet of ze alleen kwam bidden of dat ze hoopte op een kleine bijverdienste. Twee andere dames zaten namelijk al in het poortgebouw op een bank te wachten op passerende toeristen.

Laat kaart zien