Batoemi

Batoemi is een bijzondere stad in het zuidwesten van Batoemi, gelegen aan de Zwarte Zee. De belangrijkste bezienswaardigheid is de boulevard van Batoemi, een kilometerslange baan langs het kiezelstrand met her en der restaurants en bars. De stad staat vol met oude gebouwen en moderne architectuur.

Informatie over Batoemi

Beste foto's & tips van Batoemi

'484965' door Graaf '484965' door Graaf

GeorgiëBatoemi

GeorgiëBatoemi

Strand in Batumi

Graaf

De badplaats Batumi, die vooral sinds 2008 in opkomst is ( doordat Sokhumi, eens de grootste badplaats nu in (onbereikbaar) Abchazië ligt ), lijkt nu vooral een grote bouwput en vooral "Dubai-achtige" taferelen en bouwplannen. Enorme grote en moderne gebouwen worden in rap tempo neergezet. 's Avonds is alles prachtig verlicht, dan zie je dus niet dat sommigen nog niet af zijn. Langs het kilometers lange strand (van kiezelstenen) loopt de boulevard en ook langs de hele afstand een mooi gelegen fietspad. Op meerdere plaatsen in het centrum kun je met een pasje (aan te schaffen bij de Tourist Info) stadsfietsen huren om de stad rond of langs het strand te fietsen. Als alles klaar is, heeft Batumi als toeristische trekpleister aan de Zwarte Zee enorme potentie. Het klimaat is subtropisch, het water lekker warm, wel jammer dat in dit gebied de meeste regen valt buiten de zomermaanden, dus voor een strandvakantie kun je alleen in de zomermaanden terecht. Het eten in Georgië is heerlijk en ze hebben heel veel goede betaalbare wijnen. Ook aan het strand staat het Ali & Nino Liefdes standbeeld. Dit beeld is gemaakt door de Georgische kunstenares Tamara Kvesitadze. De beelden zijn 7 meter hoog en wegen 7 ton. Het stelt de liefde voor tussen de Azerbeidzjaanse Ali en de Georgische prinses Nino. Het eind van hun liefdesverhaal is dramatisch als Ali gedood wordt door de Russen. Het verhaal is in Oost-Europa net zo bekend als dat van Romeo en Julia bij ons. ’s Avonds zijn het 2 beelden, maar overdag zien we één beeld, maar wel met de contouren van een man aan de ene kant en die van een vrouw aan de andere kant. Het Ali & Nino Liefdes standbeeld, lijkt overdag heel anders. De beelden die om het half uur in elkaar verstrengeld raken, zijn ’s nachts heel kleurrijk verlicht, afhankelijk van de situatie, warm of koud licht. Via een draaimechanisme draaien ze eerst uit elkaar en dan weer naar elkaar toe, er volgt een kus en een twee-in-een wording. Met de gekleurde lichten is dit een prachtig schouwspel.

'377187' door Graaf '377187' door Graaf

GeorgiëBatoemi

GeorgiëBatoemi

Ali & Nino

Graaf

Dit is het Ali & Nino Liefdes standbeeld. Dit beeld is gemaakt door de Georgische kunstenares Tamara Kvesitadze. De beelden zijn 7 meter hoog en wegen 7 ton. Het stelt de liefde voor tussen de Azerbeidjaanse Ali en de Georgische prinses Nino. Het eind van hun liefdesverhaal is dramatisch als Ali gedood wordt door de Russen. Het verhaal is in Oost-Europa net zo bekend als dat van Romeo en Julia bij ons. ’s Avonds zijn het 2 beelden, maar wat we overdag zagen was één beeld, maar wel met de contouren van een man aan de ene kant en die van een vrouw aan de andere kant. Het Ali & Nino Liefdes standbeeld, lijkt overdag heel anders. De beelden die om het half uur in elkaar verstrengeld raken, zijn ’s nachts heel kleurrijk verlicht, afhankelijk van de situatie, warm of koud licht. Via een draaimechanisme draaien ze eerst uit elkaar en dan weer naar elkaar toe, er volgt een kus en een twee-in-een wording. Met de gekleurde lichten is dit een prachtig schouwspel.

'398962' door Graaf '398962' door Graaf

GeorgiëBatoemi

GeorgiëBatoemi

Spectaculair

Graaf

Dit is het gemeentehuis van Batumi, een luxe badplaats aan de Zwarte Zee. De badplaats Batumi, die vooral sinds 2008 in opkomst is ( doordat Sokhumi, eens de grootste badplaats nu in (onbereikbaar) Abchazië ligt ), lijkt nu vooral een grote bouwput met "Dubai-achtige" taferelen en bouwplannen. Enorme grote en moderne gebouwen worden in rap tempo neergezet. 's Avonds is alles prachtig verlicht, dan zie je dus niet dat sommigen nog niet af zijn. Langs het kilometers lange strand (van kiezelstenen) loopt de boulevard en ook langs de hele afstand een mooi gelegen fietspad. Op meerdere plaatsen in het centrum kun je met een pasje (aan te schaffen bij de Tourist Info) stadsfietsen huren om de stad rond of langs het strand te fietsen. Als alles klaar is, heeft Batumi als toeristische trekpleister aan de Zwarte Zee enorme potentie.

Laat kaart zien