Filipijnen

1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin

eaglezmr2 was hier op 2019-06-18 Gepost op: 2019-11-17 2 reacties.

De " ferry" naar het eiland Negros gaat al vroeg. Het is niet meer dan een klein vissersbootje maar dat maakt het alleen maar leuker. Als we aankomen besluiten we eerst ergens te gaan ontbijten. We worden uiteraard aangesproken of we met een trike willen, hij vraagt 350 peso. We weten allebei dat dit te veel is. We bedanken en genieten van het ontbijt. Daarna lopen we richting her dorp, er is een grote markt aan de gang. Met vooral vlees, vis, groente en kleding. We lopen naar de grote weg waar al vrij snel een jeepney aan komt scheuren. Wij gebaren dat we mee willen maar als ze dichterbij komen zie ik dat dit niet gaat passen. Niet passen kennen ze niet in de FIlipijnen. Dus iedereen schuift op, backpacks worden op het dak gegooid er worden houten bankjes ergens vandaan getoverd en midden in het gangpad gezet. Gelukkig hoeven we maar 10 km. Schitterend, we tellen 31 mensen!! Hutje mutje. We gaan graag mee met de locals en als leuke bijkomstigheid kost het 25 eurocent voor 10km!

We komen bij Bongo Bongo Divers aan. Ziet er direct goed georganiseerd uit. Ruime opzet voor alle duikspullen. We hebben een simpel maar prima hutje gehuurd. Onze gids vindt dat we ons wel gelijk klaar kunnen maken voor een duik, wij besluiten even een paar uurtjes bij te komen.

Die middag gaan we wel duiken. Ik ben dolgelukkig want we gaan op zoek naar kleine beestjes en mooie plaatjes schieten, het macro leven blijft toch mijn favoriet. Onze gids ziet enorm veel en we zien dan ook weer fantastische dingen zoals, zeepaardjes, sepia, slakjes, octopussen, frog fish etc. We maken 4 duiken per dag en komen na elke duik meer enthousiaster terug. Ik ben al 5 jaar op zoek naar een speciale nudibranch. Ik vraag aan de gids deze te zoeken, hij garandeert hem 100% en laat me er wel 20 zien. "Shaun the Sheep"! Toffe foto van geschoten.

We gaan een hapje eten en 's avonds drinken we een biertje bij 't resort. Het voelt een beetje aan als een backpackers hostel. Relaxt en welkom sfeertje. Later pakken we onze spullen en maken ons klaar om naar Moalboal te gaan.

0
2

Foto's bij dit blog

1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin
1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin
1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin
1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin
1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin
Alle blogs van eaglezmr2
 

2 reactie(s) bij "1 maand backpacken in de Filipijnen: Dauin"

  • profile image comment

    Weer een leuke plek! Geweldige foto’s ook!

    Door Elleke • geplaatst op 2019-11-19 23:04:41
  • profile image comment

    Ik heb helemaal geen verstand van de onderwaterwereld, maar de foto's vertellen hun eigen verhaal. Lekker leesbare blog.

    Door agrotewal • geplaatst op 2019-11-19 18:20:09

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.