Palawan

Schrijf als eerste een review!
9
Filipijnen Palawan
Harry was hier 15 Mar 2018
Het mooiste eiland ter wereld wordt het genoemd! En ik moet zeggen dat het inderdaad super mooi is! Uiteraard een heel arm land met niet de beste faciliteiten, maar de natuur maakt het meer dan goed! De kosten zijn soms extreem laag. We hebben gegeten voor een euro per persoon soms. En toch is de kwaliteit van het eten prima te doen. Wat in verhouding wel duur is zijn de excursies. Een dagje met de boot kost 25 euro, maar ook dat weer meer dan waard! Tip: huur voor 5 euro en scooter en ga de omgeving eens verkennen... je zult daar pas echt de bevolking leren kennen.
Regio
  • Goedkoop
  • Prachtige natuur
  • Heerlijk snorkelen en duiken
  • Soms slechte faciliteiten
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Filipijnen Palawan
Mirella was hier 15 Mar 2018
Albaguen Island..Daar gingen we samen, met de jeepney ( volgeladen met vanalles, zelfs kannen benzine op het dak ), grote gaten in de vloer, maar een monster van een jeepney, van Puerto princessa naar Port Barton, om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug.. Maar tijdens de rit, die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel erg warm, knikkende knieen, en duizelingen in het hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken, maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton. Het was een rit om nooit te vergeten, wat een adrenaline kick. Het ( mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we weer een helse boottocht.. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water.. Geweldig mooi,wat een rust en wat een mooie natuur.Na 4 weken de Phillipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. SUPER!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Filipijnen Palawan
EliseBucket was hier 31 Jan 2017
Natuur en oceaan is hier prachtig. Een echte bounty eiland bestemming. De locals zijn superwarme mensen, Filipino's zijn echt de vriendelijkste mensen die ik ooit ontmoet heb! De meesten kunnen ook wel een mondje Engels dus het is gemakkelijker om je plan te trekken. De bekende plekken zoals El Nido en de lagunes in Coron zijn helaas wat aan de toeristische kant aan het opgaan. Je kan deze lagunes en meren enkel bereiken met de boot. Als je een groepstour boekt ga je met een 20tal per boot naar de verschillende hoogtepunten. Een probleem in hun organisatie denk ik is dat al de boten op het zelfde moment naar dezelfde plek gaan waardoor het allemaal heel toeristisch lijkt. Een oplossing is om een priveboot te huren, vanaf 4personen is dit zeker betaalbaar, zo heb je meer kans om de landschappen alleen te bezichtigen! Ik heb ook meegereisd met een organisatie Tao die met een boot van Coron naar El Nido vaart. Zeker een aanrader om heel het noorden van Palawan te bezichtigen zonder enige andere toerist! (behalve dan de mensen op je boot natuurlijk :)) Je slaapt elke avond op een ander eilandje in een leuke strandhut met zicht op de mooie zonsopgang of -ondergang. In Coron of El nido moet je zeker een scooter huren om de streek te verkennen. Ik vond vooral de omgeving op het vaste land van Coron prachtig. vanaf je weg bent uit de stad van Coron kom je zelden nog toeristen tegen. Ga daar ook eens kayaken in het Kingfisher Park tussen de mangroves of doe de zipline in El Nido!
Regio
  • prachtige natuur
  • bounty eilanden
  • soms ontdekkingsreizigers gevoel
  • je hebt de kans alleen te zijn op eilanden
  • coron is prachtig
  • scooter is heel goedkoop te huren
  • el nido zeer toeristisch
  • boot nodig om plekken te bezichtigen
  • komt vaak duur uit met zo'n boot
Review geplaatst op 2017-05-03 Door EliseBucket
9
Filipijnen Palawan
Het mooiste eiland ter wereld wordt het genoemd! En ik moet zeggen dat het inderdaad super mooi is! Uiteraard een heel arm land met niet de beste faciliteiten, maar de natuur maakt het meer dan goed! De kosten zijn soms extreem laag. We hebben gegeten voor een euro per persoon soms. En toch is de kwaliteit van het eten prima te doen. Wat in verhouding wel duur is zijn de excursies. Een dagje met de boot kost 25 euro, maar ook dat weer meer dan waard! Tip: huur voor 5 euro en scooter en ga de omgeving eens verkennen... je zult daar pas echt de bevolking leren kennen.
Regio
  • Goedkoop
  • Prachtige natuur
  • Heerlijk snorkelen en duiken
  • Soms slechte faciliteiten
Review geplaatst op 2016-09-19
10
Filipijnen Palawan
jolienoel was hier 30 Sep 2015
Prachtig eiland, voor El Nido is super! Vanuit deze plaats is het gemakkelijk om een privéboottochtje te regelen. Wij zaten lekker met z'n tweetjes op een klein bootje en voeren naar alle rustige maar prachtige plaatsen. Snorkelen tussen het prachtige koraal, zien hoe de kapitein een vis vangt met een speer en die later voor je op de barbecue klaarmaakt... het was geweldig! Hoe bijzonder is het als er een klein tafeltje voor je wordt uitgeklapt waarop allerlei heerlijke gerechten, vers bereid, worden neergezet... en dat op je eigen kleine privéstrand. Alsof je de enige bewoners van de wereld bent. Ook duiken bij Palawan is fantastisch! Dit was onze eerste duik (discovery dive) en we werden op slag verliefd op de onderwaterwereld. Wat een koraal, wat een hoop vissen, wat een mooie plekken. En een ontmoeting met een zeeschildpad maakte deze dag helemaal af. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gezellige barretjes en restaurants in El Nido, of die pracht8ge zonsondergang... die is trouwens onbeschrijflijk mooi, dus er zit maar één ding op: ga het zelf zien!
Regio
  • Onderwaterwereld
  • Duiken
  • Dagtochtjes regelen
  • Stranden
  • Restaurants en bars
  • Sfeer
  • Geen
  • Echt geen
Review geplaatst op 2017-10-23 Door jolienoel
10
Filipijnen Palawan
JEROENENMIRELLA was hier 30 Nov 2014
Albaguen Island..Daar gingen we samen,me de jeepney(volgeladen met vanalles,zelfs kannen benzine op het dak),grote gaten in de vloer,maar een monster van een jeepney,van Puerto Princessa naar Port Barton,om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug..maar tijdens de rit,die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel warm,knikkende knieen, duizelingen in net hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton.Het was een rit om nooit te vergeten,wat een adrenaline kick. Het (mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we een helse boottocht. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water. Geweldig mooi, wat een rust en wat een mooie natuur. Na 4 weken de Philipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. Met maar 3 uur stroom in de ochtend en avond, genieten van een lauw biertje in de middag, hebben wij GENOTEN van dit verlaten eiland!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09 Door JEROENENMIRELLA
10
Filipijnen Palawan
Albaguen Island..Daar gingen we samen, met de jeepney ( volgeladen met vanalles, zelfs kannen benzine op het dak ), grote gaten in de vloer, maar een monster van een jeepney, van Puerto princessa naar Port Barton, om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug.. Maar tijdens de rit, die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel erg warm, knikkende knieen, en duizelingen in het hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken, maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton. Het was een rit om nooit te vergeten, wat een adrenaline kick. Het ( mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we weer een helse boottocht.. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water.. Geweldig mooi,wat een rust en wat een mooie natuur.Na 4 weken de Phillipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. SUPER!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09