Palawan

'449902' door Soraya '449902' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

The simple life, El..

Soraya

In El Nido (Palawan) is er tussen 6:00 en 15:00 uur geen elektriciteit. Sommige producten kun je daarom beter niet aanschaffen en je beseft je ineens hoe vaak je gebruik maakt van elektriciteit, maar buiten dat... wie mist elektriciteit als je alleen maar hoeft te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft? Helder blauwe wateren, mooi zonnig weer, een bootje, prachtige rotsen, lekker eten en een relaxte sfeer. Geluk zit 'm in de kleine dingen en het is ook nog eens duurzaam (geen/minder elektriciteit)! :)

'491355' door robhamerlinck '491355' door robhamerlinck

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Expeditie Robinson op

robhamerlinck

Het heeft wat voeten in aarde om in het noorden van het Filipijnse eiland Palawan te komen. Wij waren al twee dagen onderweg vanuit Nederland toen we 's avonds eindelijk het plaatsje El Nido binnenreden. Maar het is de moeite absoluut waard om hier naartoe te reizen. In El Nido huurden we een kayak en meerden aan op verschillende onbewoonde eilandjes met prachtige stranden. Dé bestemming voor wie het Expeditie Robinson gevoel wil ervaren.

'448700' door Soraya '448700' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Op een roze wolk

Soraya

Stel je eens voor... een zeer primitief hutje direct aan het strand, het grootste gedeelte van de dag geen elektriciteit, niks moet alles mag, een fijn weertje, alleen maar mooie wateren/stranden in de omgeving en natuurlijk dit uitzicht op de veranda van je hutje!! Mag ik terug? El Nido is de plek.

'497642' door GCoomans '497642' door GCoomans

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Kleurrijke...zonsonde

GCoomans

Palawan is een parel van de Filipijnen. Deze foto genomen in El Nido waar het iedere avond een verrassing was welke kleuren er in de lucht verschenen. Je kunt je voor stellen waar wij iedere avond op hebben zitten wachten...

'494626' door GCoomans '494626' door GCoomans

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Big Lagoon

GCoomans

Deze dag hadden we een tour geboekt met de catamaran om te gaan eilandhoppen. Je kunt op El Nido 4 tours boeken a,b,c,d allemaal geweldig mooi.. Wij hadden a en c gekozen om op deze mooie dag te gaan doen. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken hoe mooi iedere stop weer was. Rotsen, veel groen, heel veel kleine eilandjes & adembenemende lagoons! Dit is de Big Lagoon waar ik na lang "dobberen" de catamaran precies in het midden zag liggen van de rotsen. Op dagen zoals vandaag is dit een mooi plaatje om mee weg te dromen....

'164039' door Dapau '164039' door Dapau

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Coron

Dapau

Ten noorden van het grotere Palawan ligt het prachtige Coron dat ook deel uitmaakt van de Calamianeilanden. Het onherbergzame eiland bestaat uit steile kalkstenen rotsen volledig begroeid met oerwouden en bossen. De biodiversiteit in de zee rond het eiland is bijzonder groot. Het gebied is vergelijkbaar met Halong Bay in Vietnam en volgens ons nóg mooier.

'358432' door Cachou '358432' door Cachou

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Een levensechte...aan

Cachou

Op een plekje in Palawan, bijna toeristenloos, hebben wij deze ademloze zonsondergang mogen aanschouwen. Een kippevelmoment! Te mooi voor woorden. Toch? Wij waren in ieder geval diep onder de indruk van dit levensechte "aanzichtkaartje".

'455190' door mschutgens '455190' door mschutgens

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Heldere Oceaan van de

mschutgens

In sommige plekken van de filipijnen is het water zo helder, zo mooi, dat het moeite kost om in de boot te blijven! De eilanden rond Palawan waren zulke plekken. Een heerlijke plek tussen hoge rotswanden!

'435197' door BrendaMG '435197' door BrendaMG

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Banca op Nacpan

BrendaMG

Op de foto zie je een lokale vissersboot in de Filipijnen, een banca. Banca's zijn van hout gemaakt en de zijkanten bestaan uit lange bamboestokken. De banca wordt ook gebruikt om van het ene eiland naar het andere te komen en kan met gemak over open zee. Deze foto is gemaakt op Nacpan Beach. Ondanks dat het een prachtig wit strand is, zijn er weinig mensen. Palawan is een fantastische bestemming voor een ieder die van de gebaande paden af wil. Puur en relatief onontdekt!

'447060' door Janssenc '447060' door Janssenc

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Coron, kristal helder

Janssenc

Eén ven de vele eilandjes rondom Coron. Het eiland heeft zelf praktisch geen stranden. Huur een privéboot en laat je verassen. Veel kristalhelder water en koraal.

'217065' door Natasja Jansen '217065' door Natasja Jansen

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Boottocht bij EL Nido

Natasja Jansen

De Bacuit Archipel bij El Nido - Palawan is met recht HET PARADIJS te noemen. Prachtige verlaten, parelwitte stranden, enorme rotsen, zeer kleurrijk onderwater leven en heerlijk eten. Beste om van dit alles te genieten is door middel van een boottrip. Zorg ervoor dat je een privetrip hebt, heerlijke lunch op verlaten strand en zelf bepalen waar je naartoe wilt en hoe lang je wilt blijven. Echt een aanrader.

'439637' door hayhaenen '439637' door hayhaenen

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Uitzicht Coron Island

hayhaenen

Ten noordoosten van Palawan ligt het eiland Busuanga. Van daar uit is het maar even varen tot de indrukwekkende kustlijn van Coron Island opdoemt. Je vaart tussen de rotsen door, de boot wordt aangelegd en na een korte klim zie je een van de mooiste uitzichten die er op deze aarde zijn.

'264435' door visueel '264435' door visueel

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Paradijs bij slecht..

visueel

Vanaf de boot heb ik al met open mond zitten kijken naar de rotsen en het onnatuurlijk groen. Wat prachtig! Jammergenoeg zat het weer niet mee en hebben we vrijwel constant gigantische hoosbuien gehad. Toch erg genoten van onder andere dit uitzicht over een baai van Coron Island. Het is zo bewolkt dat de lucht vrijwel wit is.

'558881' door walterstoffers '558881' door walterstoffers

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Magisch El Nido

walterstoffers

Onze aankomst in "The Final Frontier" El Nido was regenachtig, echter toen wij over het strand van Coron Coron liepen om te gaan eten veranderde de lucht met opklaringen en een ondergaande zon en een magisch moment ontstond wat we geen enkele andere dag zo hebben gehad, bewapend met mijn camera op een hoog iso schoot ik drie opnames uit de hand achter elkaar met een "bracket" van 2 stops, dit om het hele kleuren palet in HDR registreren ..........

'231149' door kokkeeri '231149' door kokkeeri

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Onverwachte ontmoetin

kokkeeri

Na een hele dag ploeteren in de regen door de jungle op weg naar en weer terug van de Underground River in Sabang, brak bij terugkomst in het dorp de zon door. Het was nog een klein stukje over het strand voordat we ons welverdiende biertje konden bestellen. Nog even onder de takken van een boom door en dan zouden we er zijn. En opeens op ooghoogte wat beweging.....Eigenlijk keken we recht in de ogen van deze slang. Mijn camera was gelukkig niet meer beslagen en ik kon mijn foto'tjes schieten. Een mooie einde van een goede dag vol wildlife.

'233498' door kokkeeri '233498' door kokkeeri

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Met de os...

kokkeeri

Achter ons bungalowtje in Port Barton was een rijstveld. Met zonsondergang kwam er elke avond een mooie gloed over dit veld. Een mooie plek om zilverreigers te fotograferen. Op een van de avonden was deze boer aan de gang met zijn ploeg en os. Veel interessanter eigenlijk dan de zilverreigers. Mooi om te zien hoe zo'n veld nog zonder machines wordt bewerkt. Het leverde mij een mooie reportage op.

'439472' door hayhaenen '439472' door hayhaenen

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Paradijs

hayhaenen

In de Bacuit Bay bij El Nido is het ongelooflijk mooi: bergachtige eilanden omringd door kristalhelder water, mooie stranden en veel verborgen lagunes. Deze foto behoeft eigenlijk geen toelichting, je waant je gewoon in het paradijs.

'447120' door Soraya '447120' door Soraya

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Relaxen in El Nido

Soraya

El Nido is een heerlijk klein plaatsje. Het leven is er zeer eenvoudig, zo is er bijvoorbeeld tussen 6 en 15 uur geen elektriciteit. Het gevoel dat daar overheerste was echt dat niks hoeft en alles mag. Alles op zijn tijd. Idealiter breng je de dagen door op een bootje. Laat je je verrassen door de mooie omgeving, de onderwaterwereld en heerlijke lunches op strandjes met verse vis. Ik bezoek eigenlijk nooit 2x dezelfde plek - tenzij het een stedentrip betreft - maar voor de Filipijnen maak ik graag een uitzondering :)

'493007' door GCoomans '493007' door GCoomans

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Knap koppie

GCoomans

Op het strand bij ons hostel liepen dagelijks deze knappe koppies rond. Hun ouders druk met de visserij en daarom de kindjes aan het spelen op het strand. Heel mooi om te zien hoe de kindjes zich vermaken met weinig.

'387256' door daisypanis '387256' door daisypanis

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Big lagoon

daisypanis

Vanaf El nido eilandhoppen. Tijdens tour A kom je bij de big lagoon. Adembenemend mooi is het daar! Met een bootje vaar je door de hele lagoon en kun je schitterende foto's maken, maar vergeet niet te genieten!

'431275' door drivenbywanderlust '431275' door drivenbywanderlust

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Bacuit archipel, El..

drivenbywanderlust

De Bacuit archipel bij El Nido, Palawan is een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Je kan hier met een boot diverse lagunes bezoeken en diverse paradijselijke stranden. Nog nooit zag ik zo'n ontzettend mooi en helder water.

'118318' door Dapau '118318' door Dapau

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Seascape

Dapau

Met achter ons een kristalhelder brakwatermeer en voor ons dit zeelandschap. Je weet gewoon niet waar je kijken moet..

'563163' door RobHoekstra '563163' door RobHoekstra

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Koraaltuintje nabij..

RobHoekstra

Het mooiste aan Palawan vond ik de kleine verscholen strandjes en lagunes die omgeven worden door de scherpe karstbergen. Hier zo een minuscuul strandje in de buurt van de populaire small lagoon. Vanaf dit strandje prima snorkelen op het koraal dat je hier op de foto ziet.

'306751' door woltonjolton '306751' door woltonjolton

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Palawan sunset

woltonjolton

Deze foto is genomen in het kleine dorpje El Nido op het eiland Palawan. In dit gebied steken de steile rotsen mooi af tegen de prachtig heldere oceaan. Dit is een van de vele schitterende zonsondergangen die ik heb mogen meemaken tijdens mijn aanwezigheid.