Manilla reisblogs

Kennismaken met de filipijnse cultuur

kokkeeri is er nu(tot 14 dec 2009) Gepost op 07 nov 098 reacties

Tijdens de voorbereidingsdagen voor mijn project (ik ben niet alleen op vakantie, maar ook nog met iets nuttigs bezig, zie vorige blogs) in de Filipijnen kwam het in elke presentatie van de ‘experts’ terug. Je kunt alleen succesvol samenwerken met de Filipino’s als je investeert in het leren kennen van de cultuur en de mensen.
Die boodschap hebben we goed begrepen. Vanavond, op de eerste dag van het project, hebben geïnvesteerd in de Filipijnse cultuur tijdens een bezoek aan een karaoke-bar. Het meest populaire tijdverdrijf van de Filipino. Jong of oud, goed bij stem of zo vals als een kraai, het maakt niet uit. Karaoke is voor iedereen.
En dat werd al gelijk duidelijke in de taxi van het vliegveld naar het hotel. De chauffeur wist niet echt de weg naar het juiste adres, maar wel alle karaoke –en videoke (je eigen liedjes opnemen in een karaoke geluidsstudio-tje) aan te wijzen. En toen hij uiteindelijk bij een wel heel populaire karaoke hang-out uitkwam, bleek hij ook nog eens (per ongeluk?) voor de deur van het hotel te staan…..
De eerste dag van het project was nog zelf in te vullen. Door de lastige reistijd en het tijdsverschil was het toch een beetje duffe dag. Totdat het voorstel kwam om naar een karaoke-bar te gaan. We moesten immers investeren in het leren kennen van de cultuur! En een lekkere San Miguel drinken en een beetje kijken naar karaokende Filipino’s kan zelfs na een 14-uur durende reis geen kwaad. Uiteraard had ik beter moeten weten. Het begin was nog tamelijk onschuldig. Alleen een Filipijnse man van middelbare leeftijd zong aan de bar met onvaste stem romantisch bedoelde, maar eigenlijk er deprimerende, liedjes. So far so good! Maar ja, al snel begon een van onze groepsleden met de ceremonie meester te onderhandelen over ons Karaoke-pakket. Uiteindelijk werd besloten dat wij met zijn allen 5 liedjes mochten zingen. In mijn hoofd was de onvermijdelijke rekensom al snel gemaakt. We waren tenslotte met zijn 10-en…….
In tegenstelling tot onze, inmiddels, Filipijnse vriend, kozen wij voor zoveel mogelijk vrolijke meezingers. Dat bracht de sfeer er prima in. Helaas moesten wij onze beurt steeds afwisselen met onze romantische en depressieve vriend. Hij slaagde er toch steeds weer in een vreselijke ballade te kiezen. Maar helaas kwam ook ik uiteindelijk aan de beurt. En ik had de groep nog zo gewaarschuwd en zelfs aangeboden om een ‘balut’ te eten (later meer daarover, dat zal ook wel onvermijdelijk blijken bij het investeren in het leren kennen van de cultuur…). Zij wisten uiteraard niet dat mijn eerste, enige en laatste karoke-poging was geëindigd in het eerst uitschakelen en daarna afpakken van de microfoon. ….
Om echt ongeremd te zingen had ik nog iets te weinig, slechts 2 San Miquel Light, geïnvesteerd in de Filipijnse cultuur. Ze hadden het zelf gewild, maar zo’n valse uitvoering van ‘If you don’t know me by now’ had niemand verwacht.
Gelukkig werd de avond, qua zingen, nog goedgemaakt door de lokale nachtegaal. Met een fantastische stem zong ze de hele bar plat. Ze was zo goed dat onze melancholieke vriend het ook snel voor gezien hield. Wij deden nog een groepsuitvoering van ‘I will survive’ in de toegift, waarna de zangeres het weer snel overnam. Een mooi slot van een leuke eerste avond in Manlila. En we hebben de lokale cultuur voor een specifiek onderdeel al aardig leren kennen. Ik heb alleen het onbestemde gevoeld dat we ons nog vaker gaan mengen in het Karaoke strijdgevoel!

kokkeeri Positie 2186 (20 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 607 Blogs: 90 Fans: 5
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spraakverwarring aan de grens
1 18
Gepost op 01 april
Nicaragua
"Here you take picture!"
1 7
Gepost op 22 maart
India Uttar Pradesh
Wederzijds (on)begrip
1 10
Gepost op 16 februari
India Uttar Pradesh

Reacties bij deze blog

movos

Door: movos • Geplaatst op

Zo te lezen heb je het ontzettend naar je zin daar, ben benieuwd naar je verhalen. Ik zal vast een karaoke bar uitzoeken, gaan we daar samen een duetje zingen, onder het genot van een flinke borrel..
Succes en veel plezier nog. En mocht je het voor elkaar kunnen krijgen dan zou ik toch graag zo'n lekker eitje met je willen nuttigen. Neem maar een doosje mee, verse graag.
groetjes Bram

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Haha die Erik, wat een geweldig verhaal van je zang debuut! Geweldig om te lezen. Nog veel (karaoke) plezier;-)

Dapau

Door: Dapau • Geplaatst op

Mooie belevenissen Eric! Meteen de karaoke vuurdoop, je kunt het maar gehad hebben ;-)
We hebben het adres en de naam van het Guesthouse in Coron niet kunnen vinden :-( Maar als je het Sea Dive Resort uitkomt ga je naar links en dan na ong 500 meter aan je linkerhand hangt een uithangbord van het Guesthouse. Je loopt een vaag steegje door en komt vervolgens uit bij houten hutjes die door houten steigers aan elkaar verbonden zijn boven het water. Wel echt aan te raden! Zie maar ;-)
Veel plezier nog!
Groet
Daphne en Paul

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Haha, dit roept herinneringen op van onze trip in Luzon waar ik in de Karaoke groot applaus kreeg van de Filipino's

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ja, San Miguel is erg lekker...
Succes daar!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.