Central Visayas

Foto door Reisreporter ingrover

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Central Visayas

Beste foto's & tips van Central Visayas

'1114478' door antwan '1114478' door antwan

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Het is niet altijd...

antwan

Bij de Filipijnen denk je al gauw aan witte stranden, palmbomen en een altijd schijnende zon. Toch is dat lang niet altijd waar. Tijdens een boottocht langs een paar kleine eilandjes langs de kust van Bohol legden we aan op een kleine zandbank. Normaal gesproken een heerlijke plek om lekker te genieten van het warme azuurblauwe water. Maar nu niet meer dan een snel bezoek om daarna op de boot te schuilen voor een flinke plensbui

'1114395' door antwan '1114395' door antwan

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Camugao waterval

antwan

Tijdens onze reis naar de Filipijnen bezochten we o.a het eiland Bohol. Bohol is een mooi klein eiland, centraal gelegen in de Filipijnen. De highlight van Bohol zijn de Chocolate Hills, maar er is meer. Zo is het eiland bezaaid met schitterende watervallen waarvan wij de Camugao waterval het mooiste vonden. Omdat de meeste bezoekers van Bohol niet verder komen dan de Chocolate Hills en omgeving is het eigenlijk bij alle watervallen heerlijk rustig. Wij hebben een paar dagen een scooter gehuurd en zijn op deze manier het hele eiland over gecrosst en op die manier super veel gezien.

'1103314' door RobHoekstra '1103314' door RobHoekstra

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Eilandhoppen in de...

RobHoekstra

Als je van eilandhoppen houdt dan zit je in de Filipijnen wel goed. Het centraal gelegen eiland Cebu is een prima uitvalsbasis. Vanuit hier bezochten we eerst Malapascua eiland in het noorden. Vanuit Malapascua was het zo'n twee uurtjes varen naar Calanggaman island als ik me goed herinner. Een klassiek onbewoond bounty eilandje met aan beide uiteinden een lange zandbank.

Laat kaart zien