Central Visayas beste reistijd

Het weer in Central Visayas

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Central Visayas te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Central Visayas? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Central Visayas

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Central Visayas:
Schrap juni t/m september uit je reisagenda en je vermijdt op de Central Visayas zowel het regen- als het tyfoonseizoen. December t/m mei kun je makkelijk laten staan, want deze maanden brengen koele en droge dagen.


Reisadvies Central Visayas: zijn de Central Visayas veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
9 april Bataan Dag, 12 juni Onafhankelijkheidsdag, 30 november Bonifacio Dag, 30 december Rizal Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Central Visayas

Beste foto's & tips van Central Visayas

'1114478' door antwan '1114478' door antwan

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Het is niet altijd...

antwan

Bij de Filipijnen denk je al gauw aan witte stranden, palmbomen en een altijd schijnende zon. Toch is dat lang niet altijd waar. Tijdens een boottocht langs een paar kleine eilandjes langs de kust van Bohol legden we aan op een kleine zandbank. Normaal gesproken een heerlijke plek om lekker te genieten van het warme azuurblauwe water. Maar nu niet meer dan een snel bezoek om daarna op de boot te schuilen voor een flinke plensbui

'1114395' door antwan '1114395' door antwan

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Camugao waterval

antwan

Tijdens onze reis naar de Filipijnen bezochten we o.a het eiland Bohol. Bohol is een mooi klein eiland, centraal gelegen in de Filipijnen. De highlight van Bohol zijn de Chocolate Hills, maar er is meer. Zo is het eiland bezaaid met schitterende watervallen waarvan wij de Camugao waterval het mooiste vonden. Omdat de meeste bezoekers van Bohol niet verder komen dan de Chocolate Hills en omgeving is het eigenlijk bij alle watervallen heerlijk rustig. Wij hebben een paar dagen een scooter gehuurd en zijn op deze manier het hele eiland over gecrosst en op die manier super veel gezien.

'1103314' door RobHoekstra '1103314' door RobHoekstra

FilipijnenCentral Visayas

FilipijnenCentral Visayas

Eilandhoppen in de...

RobHoekstra

Als je van eilandhoppen houdt dan zit je in de Filipijnen wel goed. Het centraal gelegen eiland Cebu is een prima uitvalsbasis. Vanuit hier bezochten we eerst Malapascua eiland in het noorden. Vanuit Malapascua was het zo'n twee uurtjes varen naar Calanggaman island als ik me goed herinner. Een klassiek onbewoond bounty eilandje met aan beide uiteinden een lange zandbank.

Laat kaart zien