Cebu Stad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Avontuurlijk paradijs

Cebu Stad,
Filipijnen


Het duikdorpje Moalboal is een waar paradijs, zowel boven als onder water. Het is basic maar fantastisch. Vanuit het hostel loop je direct de zee in om binnen 10 meter boven het koraalrif te zwemmen, waar een wonderlijke wereld vol kleuren en schepsels ons keer op keer wist te verassen. Bezoek ook de Kawasan Falls in het binnenland, maar neem hier geen 'gids' of andere dienst. Een busreis van Cebu Airport naar Moalboal is ook een waar avontuur, neem een taxi naar de Southern Bus Terminal vanwaar bussen naar Moalboal vertrekken. Hier neem je dan met een tricycle naar het Hostel Met een kamer in Backpacker Lodge, iedere dag uit eten en een snorkel set huren, is een budget van €150,- genoeg voor 10 dagen.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Avontuurlijk paradijs"

 • profile image comment
  Door Sapa• geplaatst op 09 May 2012 | 08:25:51

  Dat klopt inderdaad Miller. Blijf niet te lang hangen bij de eerste en grootste waterval bij Kasasan Falls. Ondanks de schoonheid, maar deze wordt helemaal uitgebuit. Je kunt er niet eens gratis zitten bij wijze van spreken.
  Volg de beek verder omhoog om daar de kleinere watervallen te ontdekken, waar je als in een sprookje vanaf kan duiken om in je privé meertje te zwemmen!

  Bericht aangepast op 16:06:04
 • profile image comment
  Door Miller• geplaatst op 09 May 2012 | 05:42:44

  Kawasan Falls is erg toerische plek, inderdaad hoef je geen gids in te huren of een groepsreis.
  Maar wat vele niet weet is dat er nog een schitterend heftig activiteiten tochtje achter en boven Kawasan Falls. Niemand weet waar het ligt incl. wij en ke kom ook langs piepklein dorpje, dat weet alleen de gids!!
  Een lang tocht in water zwemmen/lopen tussen watervallen en ook springen vanaf boven van watervallen, ongeloofelijk ervaring en ook schitterend omgeving. Geen toeristen te zien, net of je in verlaten eiland zit. Echt ongeloofelijk paradijs!!
  Daar moet je wel goed ervaren gids in te huren. Een van de duikschool organiseren deze activiteiten. Niet geschikt voor slecht rug, hartpatienten en slechte benen.

  Bericht aangepast op 16:05:52